Κορλίρας Παναγιώτης
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
18/09/2012
Διάρκεια
00:17:18
Εκδήλωση
Hellenic Chinese Business Partnering Conference 2012. Business Opportunities: Privatizations and investments in Greece
Χώρος
Ξενοδοχείο Divani Caravel
Διοργάνωση
Business Confucius Institute at the Athens University of Economics and Business (BCI/AUEB)
Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ)
Κατηγορία
Οικονομία
Ετικέτες
Ελλάδα, ιδιωτικοποιήσεις, επενδύσεις, ελληνική οικονομία, Κίνα, πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής
Στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε το 2ο Ελληνοκινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας (Hellenic– Chinese Business Partnering Conference 2012) που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (BCI/ΟΠΑ) και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).
Στο Συνέδριο με τίτλο: «Επιχειρηματικές Ευκαιρίες: Ιδιωτικοποιήσεις και Επενδύσεις στην Ελλάδα» εξετάστηκαν οι μακροοικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, η πορεία και οι επιτυχίες του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής αλλά και οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης επιτυχία του προγράμματος. Στο επίκεντρο βρέθηκαν επίσης, οι δυνατότητες επιχειρηματικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών καθώς και οι επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στο νέο οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα.
Ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Δ.Σ. και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) Παναγιώτης Κορλίρας, σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και η μελλοντική της πορεία θα εξαρτηθεί από έναν αβέβαιο συνδυασμό οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών παραγόντων. «Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, όπου έχει ήδη διανυθεί το μεγαλύτερο μέρος της απαιτούμενης προσαρμογής, η συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας, ιδιωτικών και δημόσιων, είναι το ζητούμενο ώστε η Ελλάδα να μπορέσει σύντομα να διαμορφώσει προοπτικές βιώσιμης οικονομικής μεγέθυνσης. Το εγχείρημα είναι μεν θεωρητικά εφικτό, αλλά στην πράξη απαιτεί πολιτική συνέπεια και κοινωνική συναίνεση», υπογράμμισε ο κ. Κορλίρας.
Ο Παναγιώτης Κορλίρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Είναι Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της ΑΣΟΕΕ και Διδάκτωρ (Ph.D.) στα Οικονομικά του University of Rochester. Έχει διδάξει στο University of Pittsburgh και στο Universite d' Aix-Marseille II, και από το 1978 είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι ειδικότητές του είναι η Μακροοικονομική και η Νομισματική Θεωρία και Πολιτική, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια διδάσκει και την Ιστορία της Οικονομικής Σκέψης. Έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα και βιβλία, και έχει διατελέσει Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ιονικής Τράπεζας.