Καζαντζόπουλος Γιώργος
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
16/04/2016
Διάρκεια
16:59
Εκδήλωση
3η Συνάντηση των Εταιρικών Μελών του Σωματείου "Διάζωμα"
Χώρος
Ξενοδοχείο PARGA BEACH, Πάργα
Διοργάνωση
Σωματείο "Διάζωμα"
Κατηγορία
Πολιτιστική διαχείριση
Ετικέτες
Σωματείο "Διάζωμα", αρχαία μνημεία, αρχαία θέατρα, αποκατάσταση αρχαίων θεάτρων, συνέργειες πολιτισμού, πολιτιστικές διαδρομές, αειφόρος ανάπτυξη, Ήπειρος
Ένα μοναδικό και πλούσιο σε εμπειρίες τριήμερο απόλαυσαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην 3η Συνάντηση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» με τα Εταιρικά του Μέλη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πάργα από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Απριλίου 2016. Ήταν όλοι τους εκεί: εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, των Εφορειών Αρχαιοτήτων και του Υπουργείου Πολιτισμού, των μεγάλων επιχειρήσεων, των παραγωγικών φορέων και των Ιδρυμάτων της χώρας μας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», όλοι μαζί μια αγκαλιά για τα μνημεία, όπως πραγματικά αρμόζει στην ολοκληρωμένη διαχείρισή τους.
Με κεντρικό θέμα «Οι καρποί των Συνεργειών» όλοι οι παραπάνω φορείς ξεδίπλωσαν τις δράσεις τους για την ανάδειξη των αρχαίων μνημείων και παρουσίασαν τις συνέργειές τους, οι οποίες τοποθετούν τα μνημεία στο κέντρο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης παρουσιάστηκαν, επίσης, όλες οι πτυχές του κορυφαίου προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», το οποίο υλοποιείται από όλους τους αρμόδιους φορείς και χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020. Το παραπάνω πρόγραμμα ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση παρόμοιων προγραμμάτων, που έχουν ως στόχο τη συνάντηση των μνημείων με την αειφόρο ανάπτυξη.
Ο Γιώργος Καζαντζόπουλος είναι ένας διεθνούς εμβέλειας ειδικός στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης και προστασίας περιβάλλοντος, με μεγάλη εμπειρία σε θέματα μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, κλιματικής αλλαγής, εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας και συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Από το 2000 έως το 2015 υπήρξε μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Έχει θητεύσει ως Διευθυντής Περιβάλλοντος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων 2004 από το 1999 έως το 2004 και Περιβαλλοντικός Υπεύθυνος του Ολυμπιακού Πάρκου Sydney 2000. Παρείχε τις υπηρεσίες του ως διεθνής εμπειρογνώμονας στον τομέα του περιβάλλοντος και της αειφορίας στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας, καθώς και στην οργάνωση των WORLD GAMES Cali 2013, στην Κολομβία.
Το 2005 ίδρυσε την εταιρεία GLOBAL CHALLENGES Σύμβουλοι Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Από το 2009 είναι Διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. του μεγαλύτερου έργου παραχώρησης αυτοκινητοδρόμου στην Ελλάδα.
Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος της οργάνωσης ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
Έχει εργαστεί ως Διευθυντής Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικός Ελεγκτής στη διεθνή πετρελαϊκή βιομηχανία, σε τοπικές αρχές, πανεπιστήμια κλπ.