Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Παρουσίαση προγράμματος Think Social. Act Business

Ανδρίτσου Αναστασία

28 Μαρτίου 2014

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 06:22 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 798
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του τοπικού παραρτήματος της EUNIC Θεσσαλονίκης (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Θεσσαλονίκη) και της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε. του Δήμου Θεσσαλονίκης, προσκλήθηκε μια πολύ σημαντική ομάδα αρμόδιων φορέων και οργανισμών καθώς και κοινωνικών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και διεθνώς, για να ανταλλάξουν τα μέλη της τις εμπειρίες τους στο πλαίσιο αυτής της ημερίδας, που είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους νέους και το ευρύτερο κοινό σχετικά με τις ευκαιρίες και τις προοπτικές στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας.
 
Σκοπός του συνεδρίου ήταν να αυξήσει το ενδιαφέρον για την κοινωνική επιχειρηματικότητα ανάμεσα στους νέους, να δώσει μεγαλύτερες ευκαιρίες σε όσους θέλουν να αποκτήσουν εμπειρία στον τομέα και να προωθήσει την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.
 
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με μια σειρά σεμιναρίων που οργανώθηκαν για να συμβάλλουν στον γενικότερο διάλογο για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και να παρουσιάσουν μια σειρά καλών πρακτικών και διεθνών εμπειριών με απώτερο σκοπό την υποστήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη.
 
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, Θεσσαλονίκη 2014 και συνδιοργανώθηκε από τη EUNIC (British CouncilGoethe Institut Θεσσαλονίκης, το Ιταλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Ελληνο-ϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης «Φ.Γκ. Λορκα») και τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε. 
 
Τη διοργάνωση υποστήριξαν: Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Anna Lindh Foundation, ο Οργανισμός 180º, το περιοδικό ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ, το φεστιβάλ «Θεσσαλονίκη Αλλιώς», ο Ανάπλους και το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (KEPA).


Το Blod ευχαριστεί τους διοργανωτές για την παραχώρηση των βιντεοσκοπημένων ομιλιών της εκδήλωσης.

Ανδρίτσου Αναστασία Διευθύντρια, British Council Ελλάδα

Η Αναστασία Ανδρίτσου είναι απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο της Τουλούζης. Για επτά χρόνια εργάστηκε το τμήμα Διεθνών Συνεργασιών της Intracom, στη διάρκεια των οποίων εξειδικεύτηκε στα ασύρματα δίκτυα, το δορυφορικό internet και την τεχνολογία έξυπνων αυτοματισμών για το σπίτι και συνεργάστηκε με ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2004 εργάζεται στο British Council, όπου ως project manager στον τομέα της επιστήμης ολοκλήρωσε ένα σημαντικό πρόγραμμα για την επικοινωνία της επιστήμης, απευθυνόμενο σ το ευρύ κοινό και τα σχολεία. Το 2007 ανέλαβε τη Διεύθυνση Προγραμμάτων και Συνεργασιών, με πεδίο ευθύνης το προγραμματισμό και την ολοκλήρωση πολλών καινοτόμων προγραμμάτων στους τομείς της επιστήμης, των τεχνών και της εκπαίδευσης δημιουργώντας στρατηγικές συνεργασίες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχει παρακολουθήσει αλλά και συμμετάσχει σε ένα μεγάλο αριθμό προγραμμάτων και συνεδρίων με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα, την Κοινωνική Οικονομία και Καινοτομία, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την Καινοτομία στην εκπαίδευση. Η Αναστασία αναδείχθηκε ανάμεσα στις 50 φωνές της Guardian για τη σημασία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Από τον Απρίλιο του 2018 είναι Διευθύντρια του British Council στην Ελλάδα.

Σχετικές ομιλίες