Moch Robert
Γλώσσα
Αγγλική
Ημερομηνία
28/09/2011
Διάρκεια
00:18:58
Εκδήλωση
7th International Conference on Digital Enterprise Technology (DET 2011)
Χώρος
The Margi Vouliagmeni Athens Hotel
Διοργάνωση
Εργαστήριο Μηχανουργικής Τεχνολογίας - Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών - Πανεπιστήμιο Πατρών
Κατηγορία
Τεχνολογία, Πληροφορική
Ετικέτες
Cloud Computing, πληροφορική τεχνολογία, λογισμικό
Η εφαρμογή του σχεδιασμού λογισμικού για συστήματα παραγωγής βρίσκεται στο σημείο της ριζικής αλλαγής. Τεχνολογικές εξελίξεις όπως αυτή του Cloud Computing και τα αποτελέσματα που προκύπτουν από αυτήν, για παράδειγμα η προσαρμοστικότητα του λογισμικού ως μοντέλο υπηρεσιών, προσφέρουν πολλαπλά οφέλη σε επιχειρήσεις, συγκεκριμένα ως προς την διαχείριση του λογισμικού τους και δημιουργούν νέες δυνατότητες χρήσης του λογισμικού για καθοδηγούμενες εργασίες. Αυτή η εργασία ξεκινά από τη χρήση του υπάρχοντος λογισμικού σε συγκεκριμένες φάσεις σχεδιασμού και διεργασιών, και αποκαλύπτει τα πιθανά σενάρια εφαρμογής για το Σχεδιασμό Λογισμικού ως Υπηρεσίας με την περιγραφή των ευκαιριών αλλά και των κινδύνων που προκύπτουν. Με βάση μια μέτρια μορφολογική ανάλυση των εφαρμογών λογισμικού, εντοπίζονται ζωτικής σημασίας παράγοντες και στη συνέχεια αυτή αποτιμώνται με βάση ένα κατασκευασμένο σενάριο. Το αποτέλεσμα είναι η καθοδήγηση για την υιοθέτηση Λογισμικού ως Υπηρεσίας στο σχεδιασμό σταδίων και διαδικασιών, με στόχο την υποστήριξη του χρήστη που επιφέρει ενεργά την επερχόμενη αλλαγή με τους ελάχιστους κινδύνους.
O Robert Moch γεννήθηκε το 1982 στο Karl-Marx-Stadt στην Γερμανία. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Παραγωγής με ειδίκευση στον εργοστασιακό σχεδιασμό και την εργοστασιακή διαχείριση, στο Chemnitz University of Technology στη Γερμανία. Συνέχισε τις σπουδές του μέχρι το 2009 σε μεταπτυχιακό επίπεδο ως Μηχανολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Παραγωγής.
Έχει δουλέψει ως επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα εργοστασιακού σχεδιασμού και διαχείρισης στο Chemnitz University of Technology στη Γερμανία, με έμφαση στην διαχείριση δικτύου παραγωγής με τη βοήθεια της πληροφορικής. Έως το 2008 εργαζόταν ως σχεδιαστής 3D και χωροθέτησης. Από τον Οκτώβριο του 2009 ανήκει στο επιστημονικό προσωπικό του τμήματος εργοστασιακού σχεδιασμού και διαχείρισης στο Chemnitz University of Technology στη Γερμανία. Τέλος το καλοκαίρι του 2011 ξεκίνησε τις διδακτορικές του σπουδές στο Chemnitz University of Technology στη Γερμανία με θέμα τον συντονισμό δικτύου παραγωγής υποστηριζόμενο από την cloud computing.
2. Günther U, Methodik zur Struktur- und Layoutplanung wandlungsfähiger Produktionssysteme, IBF TU Chemnitz, Chemnitz, 2005
3. Zhang Q, Cheng L and Boutaba R, “Cloud computing: state-of-the-art and research challenges” Journal of Internet Services and Applications, 2010, Vol. 1, No. 1, pp.7-18