Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Πολιτισμός και βιωσιμότητα: μια ακόμη πρόκληση για τα Ηνωμένα Έθνη;

Ζερβάκη Αντωνία

9 Δεκεμβρίου 2015

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 23:32 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 1045
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Με την ευκαιρία της 70ης επετείου από την ίδρυση των Ηνωμένων Εθνών, ο Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών  με την στήριξη  του Περιφερειακού Γραφείου Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών στις Βρυξέλλες, διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο «70 χρόνια Ηνωμένα Έθνη: ατενίζοντας το μέλλον» την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών. Η ημερίδα έχει  ως στόχο  να συμβάλει στην δημόσια συζήτηση γύρω από τον ρόλο των Ηνωμένων Εθνών στην διαχείριση των σύγχρονων προκλήσεων που αφορούν στην διεθνή ασφάλεια, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ανάπτυξη, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες από τα Ηνωμένα Έθνη και την ακαδημαϊκή κοινότητα, όπως οι κκ. Michael Møller, Γενικός Διευθυντής του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών στην Γενεύη, Σωτήρης Μουσούρης, τέως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Εμμανουήλ Ρούκουνας, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ακαδημαϊκός,  Χρήστος Ροζάκης, Ομότιμος Καθηγητής  του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου  του Συμβουλίου της Ευρώπης,  Αλέξανδρος- Λίνος Σισιλιάνος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η διάλεξη της Αντωνίας Ζερβάκη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Β΄ συνεδρίας με θέμα "Βιώσιμη Αναπτυξη και Ηνωμένα Έθνη: ο ορίζοντας μετά το 2015".

Ζερβάκη Αντωνία Συνεργάτις, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Η Αντωνία Ζερβάκη είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (1995), κάτοχος ΜΑ Ευρωπαϊκών Σπουδών (University of Exeter/Institut d’Etudes Politiques de Rennes) (1996) και ΜΔΕ στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση και Διπλωματία (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών) (1998). Είναι διδάκτωρ του ίδιου Τμήματος (2006). Διετέλεσε EUSSIRF research fellow στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας. Ειδικεύεται στην θεωρία της διεθνούς οργάνωσης και στις διεθνείς πολιτικές, συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς προστασίας των πολιτιστικών αγαθών. Από το 2007 έχει συνεργαστεί ως εντεταλμένη διδασκαλίας σε προπτυχιακό ή/και σε μεταπτυχιακό επίπεδο με το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και έχει συμμετάσχει σε δράσεις κατάρτισης νέων διπλωματών στην Διπλωματική Ακαδημία. Είναι συγγραφέας δύο μονογραφιών και άρθρων σε ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις και επιστημονικά περιοδικά σχετικά με την διεθνή και Ευρωπαϊκή οργάνωση, την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς και την θαλάσσια διακυβέρνηση.

Σχετικές ομιλίες