Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Ψηφιακή Διακυβέρνηση και Κυβερνοέγκλημα: μια λεπτή ισορροπία μεταξύ Καινοτομίας και Απειλών

Σταματίου Γιάννης

13 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:30:05 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 51

Το Τμήμα ΔΕΤ του Πανεπιστημίου Πατρών, στα πλαίσια της έναρξης του δεύτερου κύκλου του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στην ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ διοργάνωσε με στελέχη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο: «Ψηφιακή Διακυβέρνηση: Από την θεωρία στην εφαρμογή».

Το Τμήμα ΔΕΤ με αυτή την πρώτη ανοικτή ημερίδα για όλους τους πολίτες, προσπάθησε να ανταποκριθεί στη νέα εποχή στη βάση των αξιών του διαλόγου, των ίσων ευκαιριών και της ανοιχτής κοινωνίας.

Πεποίθησή του Τμήματος ΔΕΤ είναι πως καμία πρόοδος δεν έχει αξία αν δεν μπορεί να γίνει κτήμα της ευρύτερης κοινωνίας.

Στην πρώτη ενότητα με θέμα «Το σύγχρονο ψηφιακό κράτος», στελέχη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρουσίασαν τη νέα αυτή μονάδα δημόσιας διοίκησης, η οποία για πρώτη φορά συγκεντρώνει όλες τις κρίσιμες δομές πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών που σχετίζονται με την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, τις Επιχειρήσεις και τους Δημόσιους Φορείς.

Στη δεύτερη ενότητα με θέμα «Πανεπιστήμιο και ψηφιακή διακυβέρνηση», οι καθηγητές με τις δικές τους παρουσιάσεις, έδειξαν ότι μπορούν να εκπαιδεύσουν κατάλληλα τα στελέχη των διαφόρων δομών, ώστε πράγματι να υπάρξει αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και σημαντικές οικονομίες κλίμακας στο Δημόσιο με την αδιάλειπτη παροχή σύγχρονων ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

Σταματίου Γιάννης Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών - ΠΜΣ Ψηφιακή Καινοτομία και Διοίκηση

O Γιάννης Σταματίου (γεννηθείς το 1968) αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής το 1990 ενώ το 1997 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στη Θεωρητική Πληροφορική υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Λευτέρη Κυρούση. Ο κ. Σταματίου είναι σήμερα Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και Σύμβουλος σε θέματα Κρυπτογραφίας και Ασφάλειας για τον Τομέα Ασφάλειας του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων – «Διόφαντος» (ΙΤΥΕ) στην Πάτρα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην κρυπτογραφία και κρυπτανάλυση, την μοντελοποίηση διάδοσης κακόβουλου λογισμικού υπολογιστικά δίκτυα και την ασφάλεια των Πληροφοριακών Συστημάτων. Τέλος, έχει συμμετάσχει ως εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κρίση προτάσεων σε τομείς που σχετίζονται με την ασφάλεια και την κρυπτογραφία.

Σχετικές ομιλίες