Κριθαρά Αναστασία
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
14/07/2020
Διάρκεια
00:18:16
Εκδήλωση
55ο Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Χώρος
Διαδικτυακή εκδήλωση
Διοργάνωση
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος
Κατηγορία
Πληροφορική
Ετικέτες
Θερινό Σχολείο 2020, τεχνητή νοημοσύνη, Ιατρική Ακριβείας
Για 55η συνεχή χρονιά το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της χώρας, διοργάνωσε, από τις 13 έως και τις 17 Ιουλίου 2020, το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς και μια μεγάλη προσφορά του κέντρου στους προπτυχιακούς φοιτητές και πτυχιούχους θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης. Φέτος τo Θερινό Σχολείο ήταν διαφορετικό. Όλες οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά και οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξέχοντες επιστήμονες από τον προσωπικό τους υπολογιστή μέσα από μία ασφαλή σύνδεση. Κάθε ημέρα είχε σχεδιαστεί προσεκτικά και περιείχε θεματικές ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες πολλοί εκ των οποίων συμμετείχαν επίσης και σε διάφορα Στρογγυλά Τραπέζια που πραγματεύονταν σημαντικά επίκαιρα θέματα στις θεματικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Δημόκριτος:
• Επιστήμες Υγείας
• Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και Εφαρμογές
• Ενέργεια –Περιβάλλον – Ασφάλεια
• Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά
• Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές στο Περιβάλλον, στην Υγεία, στα Υλικά και στην Πολιτιστική Κληρονομιά
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της θεματικής Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες.
Το BLOD ευχαριστεί τους διοργανωτές για την παραχώρηση του βίντεο.
Η Δρ Αναστασία Κριθαρά είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» από τον Οκτώβριο του 2008. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Γνώσεων & Λογισμικού (SKEL) και επικεφαλής της ομάδας BioHIT (Biomedical & Health Informatics Team). Πριν, ήταν ερευνήτρια μηχανικός στο Xerox Research Center Europe, στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας, όπου πραγματοποίησε έρευνα στον τομέα της μηχανικής μάθησης. Είναι κάτοχος πτυχίου Επιστήμης Υπολογιστών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, MSc στη Μηχανική Μάθηση και την Εξόρυξη Δεδομένων από το University of Bristol και διδακτορικού στη Μηχανική Μάθηση από το Université Pierre-et-Marie-Curie (Paris-VI). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη Μηχανική Mάθηση, την Ανάκτηση Πληροφοριών, τη Βιοπληροφορική, τη Μηχανική Γνώσης και την Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας. Είναι μέλος της επιτροπής προγράμματος σε πολλά διεθνή συνέδρια και workshops και το έργο της έχει δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά, συνέδρια και βιβλία. Συμμετέχει σε πολλά ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα και έχει ρόλο τεχνικού συντονιστή σε ορισμένα από αυτά. Συγκεκριμένα, ήταν αναπληρώτρια συντονίστρια του FP7 project BioASQ και επί του παρόντος είναι τεχνική συντονίστρια του H2020 project iASiS. Έχει επιβλέψει περισσότερες από 25 φοιτητικές διατριβές και πρακτικές ασκήσεις τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει μεταπτυχιακά μαθήματα και έχει συνδιοργανώσει τα International Research-centered Summer Schools (IRSS-2013 και IRSS-2014), τα Athens Natural Language Processing Summer Schools (AthNLP 2019 και AthNLP 2020), καθώς και τα εργαστήρια του BioASQ. Είναι γενική γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ) για το 2019-2020.