Παυλόπουλος Γιάννης
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
27/06/2016
Διάρκεια
20:22
Εκδήλωση
Ανάπτυξη από τη Θάλασσα: Μια Ευρωπαϊκή Θαλάσσια Πολιτική για την Ελλάδα (ημερίδα)
Χώρος
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου
Διοργάνωση
Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (ΕΟΔΔ)
Κατηγορία
Οικονομία
Ετικέτες
θάλασσα, θαλάσσια πολιτική, ναυτιλία, λιμενική πολιτική, νησιωτικότητα, θαλάσσιος τουρισμός, θαλάσσια ασφάλεια, θαλάσσιες μεταφορές
Ειδικοί από τον ακαδημαϊκό, τον πολιτικό και τον χώρο της πράξης ανέλυσαν ένα πλήθος παραγωγικών προοπτικών που προσφέρει η θάλασσα για την ανάπτυξη της Ελλάδας, στην Ημερίδα «Ανάπτυξη από τη Θάλασσα. Μια Ευρωπαϊκή Θαλάσσια Πολιτική για την Ελλάδα». Την Ημερίδα συνδιοργάνωσαν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στην Πλάκα.
Σκοπός της Ημερίδας ήταν να παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τις προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρει η θάλασσα για την Ελλάδα σε ένα πλήθος τομέων, όπως η ναυτιλία, η λιμενική πολιτική, η νησιωτικότητα, η ενέργεια από υδρογονάνθρακες και ΑΠΕ, ο θαλάσσιος τουρισμός, η βιοτεχνολογία και βιοποικιλότητα, αλλά και η σημασία της θαλάσσιας ασφάλειας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Υποναύαρχος Γιάννης Παυλόπουλος, Διευθυντής Κλάδου Στρατηγικής και Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ και πρώην Διοικητής του ΚΕΝΑΠ, αναφέρθηκε στο ζήτημα της θαλάσσιας ασφάλειας και στις στρατηγικές αντιμετώπισης των αναδυόμενων νέων απειλών στο θαλάσσιο περιβάλλον.
Ο Υποναύαρχος Παυλόπουλος Ιωάννης ασκεί τα καθήκοντα του Διευθυντού Στρατηγικής και Πολιτικής στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας από τον Μάρτιο του 2015.
Εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1979 και με την αποφοίτησή του το 1983 μέχρι σήμερα υπηρέτησε σε όλους σχεδόν τους τύπους των Πολεμικών Πλοίων.
Το 1984 απέκτησε εξειδίκευση στις Υποβρύχιες Καταστροφές, διετέλεσε Επικεφαλής Επιχειρησιακών Ομάδων, άσκησε τα καθήκοντα του Κυβερνήτη στα αρματαγωγά ΡΟΔΟΣ και ΣΑΜΟΣ και διετέλεσε Διοικητής της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών επί διετία.
Μεταξύ άλλων έλαβε μέρος σε διεθνείς επιχειρήσεις στο εξωτερικό, διετέλεσε Ναυτικός Ακόλουθος στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Παρίσι και πριν τη σημερινή του θέση διετέλεσε Διοικητής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ στην Κρήτη.