Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

The Anatolian Protestant Greeks in a Local and Global Perspective: the Evolution of a Splinter Group to a Transnational Community

Παπαδόπουλος Γιάννης

27 Νοεμβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:17:36 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 1038
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Παπαδόπουλος Γιάννης

Γλώσσα
Αγγλική

Ημερομηνία
27/11/2012

Διάρκεια
00:17:36

Εκδήλωση
Anatolia revisited, 1821-1922. Archaeological explorations & the legacy of Greece

Χώρος
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα

Διοργάνωση
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα

Κατηγορία
Ιστορία

Ετικέτες
Ανατολία, Έλληνες προτεστάντες

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα εκδηλώσεων ιστορικού, αρχαιολογικού και ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος που έχει προγραμματίσει για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη διοργάνωσε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου συνέδριο με το γενικό τίτλο "Anatolia Revisited, 1821-1922. Archaeological Explorations & the Legacy of Greece".

Στο συνέδριο παρουσίασαν επιστημονικές εργασίες οι: Μαρία Γεωργοπούλου (Γεννάδειος Βιβλιοθήκη), Ιόλη Βιγγοπούλου (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), Γιάννης Παπαδόπουλος (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Σταύρος Ανεστίδης (Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών), Άννα Μπαλιάν (Μουσείο Μπενάκη), Ιωάννα Πετροπούλου (Ιστορικός), Jack Davis (Πανεπιστήμιο Cincinnati), Ναταλία Βογκέικωφ-Brogan (Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα) και Robert Ousterhout (Πανεπιστήμιο Pennsylvania). Χαιρετισμό απηύθυνε ο James Wright, διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Παπαδόπουλος Γιάννης Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ο Δρ. Γιάννης Γ.Σ. Παπαδόπουλος είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, κάτοχος DEA στην Ανθρωπολογία από την EPHE στο Παρίσι, και MPhil στα Συστήματα Πολιτισμικών Πληροφοριών από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης και ΒΑ στην Ιστορία και Αρχαιολογία από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είναι μεταδιδακτορικός fellow στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και διδάσκει Οθωμανική ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η διατριβή του είχε θέμα τους «Έλληνες Ορθόδοξους μετανάστες από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στις ΗΠΑ και την εξωτερική πολιτική του ελληνικού κράτους από το 1890 έως το 1927». Η έρευνά του εστιάζει σε θέματα μετανάστευσης, εθνότητας, και εθνικισμού. Η σημερινή του έρευνα έχει ως θέμα την ιστορία της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Μετανάστευση (ICEM).

Σχετικές ομιλίες