Frisson Naomi
Καλογεροπούλου Γεωργία (Dr. Comet)
Truc Louise
Παγώνης Γαβριήλ
Σάκκος Βασίλης
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
12/05/2023
Διάρκεια
01:02:59
Εκδήλωση
Comicdom CON Athens 2023
Χώρος
Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Διοργάνωση
Comicdom Press
Κατηγορία
Τέχνες / Πολιτισμός
Ετικέτες
Comicdom Con Athens, comics, κόμικς, περιοδικό δρόμου "σχεδία", εικονογράφηση, Avengers, LGBT Art, Queer εικονογράφηση, σώμα, μουσεία
DISCLAIMER: Η θεματολογία του panel ενδεχομένως να μην είναι κατάλληλη για ανήλικους, εξαιτίας αναφορών σε θεματολογία erotica.
Ένα panel με τέσσερις δημιουργούς comics από την underground και την ευρύτερη σκηνή της Ελλάδας με εστίαση στην κοινωνικοπολιτική τοποθέτηση του σώματος στο τώρα.
Και οι τέσσερις κάνουν slice of life / αυτοβιογραφικά comics και προσεγγίζουν την αντίληψη του σώματος διαθεματικά. Αντλώντας έμπνευση μεταξύ άλλων από προσωπικά βιώματα και όνειρα, παρουσιάζουν το σώμα σε συνθήκες απόρριψης, αποδοχής, ενδυνάμωσης και μάχης με την καταπιεστική επικρατούσα αντίληψη περί νόρμας. Σε αυτό το panel μιλούν και για τις τεχνικές τους αλλά και για το πώς γεφυρώνουν τους κόσμους που δημιουργούν με το περιβάλλον τους, τον χώρο της πόλης γύρω τους.
Συμμετέχουν: Naomi Frisson, Γεωργία Καλογεροπούλου (Dr. Comet), Louise Truc, Γαβριήλ Παγώνης.
Illustration: Louise Truc
Συντονιστής: Βασίλης Σάκκος (Comicdom Team)
Η Dr Comet aka Georgia Kalogeropoulou αγαπάει το διάστημα, τη φιλοσοφία, τη μουσική και τα ταξίδια στο χρόνο. Είναι multidisciplinary artist και το βασικό ενδιαφέρον της είναι η φιλοσοφία του χρόνου. Χρησιμοποιεί τις λέξεις, τις εικόνες, τα κόμικς και τη μουσική για να κατανοήσει και να εκφράσει την εμπειρία της και προσεγγίζει την τέχνη γενικά με ένα DIY πειραματικό στυλ. Στα κόμικς της δημιουργεί κορεσμένα πολύχρωμα περιβάλλοντα με ακρυλικά και κολλάζ για να εισάγει τον αναγνώστη σε μια ροή συνείδησης που μετατρέπεται σε φιλοσοφικό τριπ.
Έχει αυτοεκδώσει ένα κόμικ με θέμα το χρόνο (God and Time) και ένα κόμικ με την καταγραφή ενός ονείρου (Ένα Όνειρο – αυτοπαρατήρηση για ηλίθιους) με τα οποία έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ και events.
Το αγαπημένο της χρώμα είναι το μπλε αλλά μερικές φορές βγαίνει και σε ροζ ή μωβ.
Η Λουιζ Τρυκ γεννήθηκε στη Γαλλία και μετακόμισε στην Ελλάδα το 2018. Στις αρχές του 2021 άνοιξε τη Lalava με μερικούς φίλους: ένα συλλογικό εργαστήριο και κοινωνικοπολιτιστικό κέντρο όπου γίνονται μαθήματα, εκθέσεις και παζάρια. Όλες αυτές οι συναντήσεις με διαφορετικούς πολιτισμούς και ιστορίες τροφοδοτούν τη δημιουργία της. Σχεδιάζει κυρίως με μελάνι σούμι, για να δημιουργήσει σύμπαντα άλλοτε αυθόρμητα και αφελή, άλλοτε υπερφορτωμένα και ακριβή.
Θέλει να μιλήσει για σοβαρά θέματα, όπως αισθήματα ανήκειν ή απόρριψη, αλλά με ελαφρύ παιχνιδιάρικο τόνο, στα όρια της ειρωνείας. Το βιβλίο της «The girl-who-fucks-mountains» είναι μια ερωτική-φιλοσοφική ιστορία για το μυητικό ταξίδι μιας γίγαντας. Είναι μια προσωπική ιστορία εμπνευσμένη από την ετυμολογία του επωνύμου της. Η σειρά της «Η γλώσσα» απεικονίζει την εμπειρία της εκμάθησης μιας νέας γλώσσας, που είναι ταυτόχρονα τοίχος και πόρτα.
Το τελευταίο της έργο «Βρώμιος» είναι μια προσαρμογή των Βάκχες του Ευριπίδη που εξερευνά την έννοια της ελεύθερης βούλησης. Κάθε μια από αυτή την ιστορία είναι εμπνευσμένη από την πολιτική και την καθημερινή ζωή, που τονίζονται και διαστρεβλώνονται.
O Βασίλης Σάκκος θέλει πάση θυσία να τελειώσει το διδακτορικό του, όχι για να αποχαιρετήσει τον κατηφή ουρανό της Γηραιάς Αλβιόνας, αλλά για να μπορέσει να βιώσει ως το μεδούλι αυτή τη σκηνή με τους Τσέβι Τσέης και Νταν Άκροιντ: http://www.youtube.com/watch?v=9Lge2_H_8IQ. Έχει κατεβάσει το εικόνισμα του Άλαν Μούρ, αντικαθιστώντας το με ρολόι τοίχου και δεν αναζητά πλέον τον χαμένο χρόνο. Προς το παρόν, θα συνεχίσει να κοιτάει τα σκιούρια στα πάρκα κατάματα και να πλένει σχολαστικά τα χέρια του.