Szalai András
Γλώσσα
Αγγλική
Ημερομηνία
19/10/2019
Διάρκεια
00:20:21
Εκδήλωση
The impact of the post-2014 'Migrant Crisis' on the EU's South East Periphery
Χώρος
Ξενοδοχείο Electra Palace, Θεσσαλονίκη
Διοργάνωση
South East European Research Centre - SEERC
Δίκτυο Ναυαρίνο
Κατηγορία
Διεθνείς Σχέσεις
Ετικέτες
μεταναστευτικό ζήτημα, προσφυγική κρίση, Βαλκάνια, Ευρώπη, νοτιοανατολική Ευρώπη, εθνική μεταναστευτική πολιτική, ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, Τουρκία, Βόρεια Μακεδονία, Ελλάδα, άσυλο, Σερβία, Ουγγαρία, Γερμανία
Το Συμπόσιο είναι η τελευταία δράση του MIGRATE Jean Monnet Network, ενός δικτύου επιστημόνων που χρηματοδοτείται από το Erasmus+, το οποίο ασχολείται με τις επιπτώσεις της πρόσφατης μεταναστευτικής και προσφυγικής ‘κρίσης’ στα κράτη του Βαλκανικού διαδρόμου. Τα μέλη του Δικτύου παρουσιάζουν την έρευνα τους πάνω στις χώρες του Διαδρόμου και συζητούν με ποιο τρόπο οι πολιτικές που διαμορφώνονται σε εθνικό επίπεδο επηρεάζονται από και επηρεάζουν την διαμόρφωση αποφάσεων στο Ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με τις διαδικασίες ολοκλήρωσης.
Ο András Szalai είναι ερευνητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών Γειτνίασης (CENS) του Central European University. Παράλληλα, είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Eötvös Loránd. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν προσεγγίσεις για τη διαμόρφωση πολιτικής, την πυρηνική ασφάλεια και θεωρίες για την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική. Στο CENS, είναι υπεύθυνος για έργα σχετικά με τις διατλαντικές σχέσεις και την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική. Αυτή την περίοδο, διεξάγει έρευνα για την ασφάλεια της μαζικής μετανάστευσης στην Ουγγαρία.