Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

The crises of others: Greece and the eurozone periphery - Portugal

Reis Ricardo

21 Απριλίου 2016

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 23:25 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 667
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Reis Ricardo

Γλώσσα
Αγγλική

Ημερομηνία
21/04/2016

Διάρκεια
23:25

Εκδήλωση
The crises of others: Greece and the eurozone periphery

Χώρος
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα

Διοργάνωση
Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ)

Κατηγορία
Οικονομία

Ετικέτες
οικονομική κρίση, Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Κύπρος, Ευρωπαϊκή Ένωση, ευρωζώνη

Το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών την 21η Απριλίου 2016 διοργάνωσε εκδήλωση στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα με θέμα "Οι κρίσεις των άλλων: Η Ελλάδα και η περιφέρεια της Ευρωζώνης".

Ο γενικός στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να ρίξει φως στα χαρακτηριστικά, στις εμπειρίες και στα αποτελέσματα των χωρών της Ευρωζώνης που πέρασαν από τα Προγράμματα Οικονομικής Προσαρμογής, τα τελευταία χρόνια, ή εφάρμοσαν παρόμοιες πολιτικές δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις, (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Κύπρος).

Τα βασικά ερωτήματα που ζητούν απάντηση είναι:

Ποιες είναι οι δυνάμεις που οδήγησαν αρκετές οικονομίες της περιφέρειας της Ευρωζώνης σε αδιέξοδο; Υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά και διαφορές; Πώς συμπεριφέρθηκε η κάθε οικονομία κατά τη διάρκεια της κρίσης; Τι θα μπορούσε η Ελλάδα, η μόνη χώρα ακόμη υπό Πρόγραμμα Προσαρμογής, να μάθει από τις εμπειρίες των άλλων;

Reis Ricardo Professor of Economics, London School of Economics and Columbia University - Senior George Fellow at Bank of England
Ο Ricardo Reis είναι καθηγητής οικονομικών στο Columbia University, και Επισκέπτης Καθηγητής στο London School of Economics and Political Science, καθώς και Senior George Fellow στην Τράπεζα της Αγγλίας. Αποφοίτησε το 1999 από το London School of Economics, και πήρε τον διδακτορικό του τίτλο το 2004 από το Harvard University. Συνεργάζεται με το NBER, το CEPR και το Κέντρο Μακροοικονομικών ESRC, και είναι ακαδημαϊκός σύμβουλος στο Federal Reserve Banks της Νέας Υόρκης και του Ρίτσμοντ. Είναι chief-editor στο Journal of Monetary Economics και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Journal of Economic Literature και του Economic Journal. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μακροοικονομική, θεωρητική και εφαρμοσμένη. Μέρος του έργου του στο παρελθόν εστίαζε σε θεωρίες ελλειμματικής προσοχής, υποδείγματα με άκαμπτη πληροφόρηση, δυναμική πληθωρισμού, δείκτες τιμών και μελέτες νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Το πιο πρόσφατο έργο του εξετάζει το ρόλο δημοσιονομικών αυτόματων σταθεροποιητών, την οικονομική δύναμη των κεντρικών τραπεζών που εφαρμόζουν μη συμβατικές πολιτικές, και τη μέτρηση του πληθωρισμού.

Σχετικές ομιλίες