Μούρτζης Δημήτρης Α.
Γλώσσα
Αγγλική
Ημερομηνία
28/09/2011
Διάρκεια
40:41
Εκδήλωση
7th International Conference on Digital Enterprise Technology (DET 2011)
Χώρος
The Margi Vouliagmeni Athens Hotel
Διοργάνωση
Εργαστήριο Μηχανουργικής Τεχνολογίας - Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών - Πανεπιστήμιο Πατρών
Κατηγορία
Τεχνολογία
Ετικέτες
Πληροφορική Τεχνολογία, ψηφιακές τεχνολογίες παραγωγής, ψηφιακή προσομοίωση
Οι ψηφιακές τεχνολογίες παραγωγής έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία στην προσπάθεια η οποία έχει ως στόχο τη μείωση του χρόνου και του κόστους σχεδιασμού και ανάπτυξης νέων προϊόντων, καθώς και στην βελτίωση των υπαρχόντων μεθόδων και τεχνολογιών εξατομίκευσής τους. Οι τεχνολογίες οι οποίες βασίζονται στη προσομοίωση ευρίσκονται στο επίκεντρο των επιδιωκόμενων λύσεων, δεδομένου ότι επιτρέπουν τον ψηφιακό πειραματισμό με στόχο την αξιολόγηση διαφόρων συνδυασμών προϊόντων, διαδικασιών και συστημάτων παραγωγής. Στη συγκεκριμένη εργασία, διερευνώνται εφαρμογές οι οποίες βασίζονται στην ψηφιακή προσομοίωση, σε διαφορετικούς τεχνολογικούς και παραγωγικούς τομείς. Αρχικά, διερευνάται η ισχύουσα βιομηχανική πρακτική, εστιάζοντας στην χρήση της Πληροφορικής Τεχνολογίας. Εν συνεχεία, διερευνώνται λύσεις οι οποίες βασίζονται σε τεχνικές ψηφιακής προσομοίωσης και αφορούν σε τομείς σχεδιασμού προϊόντων και διεργασιών παραγωγής, καθώς επίσης και στο πεδίο του προγραμματισμού και ελέγχου των συστημάτων παραγωγής. Οι υπάρχουσες τεχνολογίες και ερευνητικές τάσεις συζητούνται στα πλαίσια των αναπτυσσόμενων υπολογιστικών συστημάτων και των υπηρεσιών πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων και της τεχνολογίας του Internet.
Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, Διδάκτορας Μηχανολόγος Μηχανικός, Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών, (1999–2001): Μεταδιδακτορικός Ερευνητής (Post Doc) και Υπεύθυνος Ερευνητικών Προγραμμάτων (Project Manager) στο Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού (LMS), (2002–2004): Ερευνητής Γ΄ Βαθμίδας στο Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝ.ΒΙ.Σ), (2004-2009): Λέκτορας στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανών του Πανεπιστημίου Πατρών, (2009- σήμερα): Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανών του Πανεπιστημίου Πατρών.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Associate Member στην “Διεθνή Ακαδημία για την Έρευνα στην Παραγωγή” - (International Academy for Production Research-CIRP), Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής TC 5.2 του “International Federation of Automation and Control (IFAC)”, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜ-Η), Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΤΕΕ).
Κριτής άρθρων διεθνών επιστημονικών περιοδικών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, Κριτής Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων από το έτος 2001, Κριτής στο Πρόγραμμα Υποτροφιών για την Μεταδιδακτορική Έρευνα στην Ελλάδα του ΙΚΥ, Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής σε μεγάλο αριθμό Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Μεταξύ άλλων: έχει δημοσιεύσει περισσότερες από τριάντα εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, πενήντα εργασίες σε πρακτικά διεθνών επιστημονικών συνεδρίων με σύστημα κριτών στο πλήρες κείμενο της εργασίας και επτά κεφάλαια σε βιβλία.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ – ΕΠΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
Προγραμματισμός και έλεγχος συστημάτων παραγωγής, Σχεδιασμός συστημάτων παραγωγής, Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας (Supply Chain Management), Ευέλικτα (Flexible) και Προσαρμοστικά (Adaptive) συστήματα παραγωγής, Εφαρμογές της θεωρίας του χάους στον σχεδιασμό, προγραμματισμό και έλεγχο των συστημάτων παραγωγής.