Αγγελή Κατερίνα
Χριστοδούλου Γιώργος
Δραγούμης Φίλιππος
Σκόρδος Λεονάρδος
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
13/10/2015
Διάρκεια
00:15:52
Εκδήλωση
Θεραπεύοντας την ψύχωση με αξιοπρέπεια
Χώρος
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων
Διοργάνωση
Κίνηση Αδελφών Ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας (ΚΙΝΑΨΥ)
Κατηγορία
Ψυχολογία / Ψυχική Υγεία
Ετικέτες
ψυχική υγεία, θεραπεία, αξιοπρέπεια
Η Κίνηση Αδελφών Ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας (ΚΙΝΑΨΥ), στις 13 Οκτωβρίου 2015, διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο "Θεραπεύοντας την Ψύχωση με αξιοπρέπεια".
Στην ημερίδα έγινε αναφορά στην παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγειας 2015 με θέμα "Αξιοπρέπεια στην Ψυχική Υγεία". Επαγγελματίες Ψυχικής υγειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φροντιστές και λήπτες υπηρεσιών καταθέτουν τις θέσεις τους για το φετινό θέμα ("Dignity in Mental Health") όπως ορίστηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγειας (WFMH).
Η Κατερίνα Αγγελή oλοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), όπου και απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία. Εκπαιδεύθηκε στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Έχει επίσης εκπαιδευθεί στην εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς στις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, την αξιολόγηση και θεραπεία των διαταραχών της παιδικής ηλικίας, τη γνωσιακή – συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων και τη συμβουλευτική γονέων. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς και του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς όπου είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και συμμετέχει ως επόπτρια στο Τμήμα Θεραπειών Παιδιών κι Εφήβων. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών και συμμετέχει στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα ως εκπαιδεύτρια και συντονίστρια των ομάδων αυτογνωσίας. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στη Θεραπεία Σχημάτων και είναι ιδρυτικό μέλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, εκπαιδεύτρια και επόπτρια της Ελληνικής Εταιρείας Θεραπείας Σχημάτων. Έχει εκπαιδευτεί στη Θεραπεία Σχημάτων σε παιδιά και εφήβους, καθώς και στην Ομαδική Θεραπεία Σχημάτων Διδάσκει επικουρικά στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης στη Σχολική Ψυχολογία του ΕΚΠΑ. Έχει συνεργαστεί με το Εργαστήριο Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του ΕΚΠΑ, ως συντονίστρια σε ομάδες αυτογνωσίας και διαχείρισης του άγχους, καθώς επίσης και σε ερευνητικά προγράμματα. Έχει επίσης συνεργαστεί σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο με το Ιατρείο Ψυχικής Υγείας Γυναικών της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια με κλινικές και ερευνητικές ανακοινώσεις και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων, κεφαλαίων σε βιβλία και άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά. Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά κέντρα παροχής ψυχολογικών υπηρεσιών και από το 1999 εργάζεται ιδιωτικά.
Ο Γιώργος Χριστοδούλου είναι Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει διατελέσει Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας (World Federation for Mental Health). Μετά από θητεία 16 ετών ως Πρόεδρος, είναι σήμερα Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας. Επίσης είναι Honorary Fellow της World Psychiatric Association, ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος του International College of Psychosomatic Medicine. Διετέλεσε Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1996-2003), Διευθυντής του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής, Ψυχιατρικής και Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1996-2003), Μέλος του Δ.Σ. της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1996-2003), Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών, του μεγαλύτερου φορέα παροχής εξωνοσοκομειακών ψυχιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα (1989-1994 και 2003 έως 2010). Διετέλεσε επίσης, Πρόεδρος, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ψυχιατρικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1992-1996).
Έχει πλούσιο διδακτικό έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό (επισκέπτης καθηγητής στο Harvard κλπ) και πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο (περισσότερες από 300 δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες, 30 βιβλία σε ελληνική και αγγλική γλώσσα).