Wolf Martin
Τσίμας Παύλος
Γλώσσα
Αγγλική
Ημερομηνία
15/04/2020
Διάρκεια
00:56:34
Εκδήλωση
Delphi Economic Forum V
Χώρος
Διαδικτυακή συζήτηση
Διοργάνωση
Delphi Economic Forum
Κατηγορία
Υγεία / Ποιότητα ζωής
Ετικέτες
Delphi Economic Forum, πανδημία, κορωνοϊός, COVID-19, ηθική
«Αυτή η πανδημία αποτελεί μία ηθική πρόκληση». Αυτό είναι το θέμα της συζήτησης του διακεκριμένου οικονομικού σχολιαστή (Chief Economics Commentator) των Financial Times, Martin Wolf, με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, την οποία διοργάνωσε το Delphi Economic Forum στο πλαίσιο μιας σειράς διαδικτυακών εκδηλώσεων λόγου που αναφέρονται στις ιστορικές, οικονομικές, πολιτικές και ηθικές επιπτώσεις της πανδημίας.
Οι διαδικτυακές αυτές εκδηλώσεις αποτελούν προοίμιο της μεγάλης διοργάνωσης του φετινού Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών (Delphi Economic Forum V) που θα πραγματοποιηθεί φέτος ως ψηφιακή εκδήλωση από τις 9 ως τις 12 Ιουνίου και θα περιλαμβάνει ζωντανές συνομιλίες από υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και στοχαστές παγκόσμιας εμβέλειας, καθώς και από κορυφαίους εμπειρογνώμονες και πρωτοπόρους του επιχειρηματικού τομέα.
To BLOD ευχαριστεί το Delphi Economic Forum για την άδεια αναδημοσίευσης της διαδικτυακής συζήτησης.
O Martin Wolf, διακεκριμένος οικονομικός σχολιαστής (Chief Economics Commentator) των Financial Times έχει τιμηθεί με τον τίτλο του CBE (Commander of the British Empire) το 2000 “για υπηρεσίες στην χρηματοοικονομική δημοσιογραφία”. Eίναι επίτιμος επιστημονικός συνεργάτης του Nuffield College και του Corpus Christi College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, καθώς και του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής της Οξφόρδης (Oxonia), και επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ.
Έχει διατελέσει συνεργάτης του ετήσιου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός από το 1999 και μέλος του International Media Council από το 2006. Έλαβε τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ το 2006. Έλαβε τον τιμητικό τίτλο του Δόκτορα Επιστημών (Οικονομικά) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, από το London School of Economics (LSE) το Δεκέμβριο του 2006. Ήταν μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής Τραπεζών της βρετανικής κυβέρνησης κατά το 2010-2011. Οι πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις του είναι «Γιατί λειτουργεί η Παγκοσμιοποίηση» και «Διορθώνοντας την Παγκόσμια Οικονομία».
Ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Δεκεμβρίου 1953.
Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάστηκε για λίγο ως δικηγόρος και από το 1980 δημοσιογραφεί. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, παρουσιάζει ενημερωτικές εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και είναι σύμβουλος έκδοσης της Huffington Post Greece.
Διετέλεσε επί χρόνια συντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ στον Ριζοσπάστη και ήταν διευθυντής της εφημερίδας Πρώτη, του περιοδικού Ταχυδρόμος και του ραδιοφωνικού σταθμού "902 Αριστερά στα FM".
Στην τηλεόραση εμφανίστηκε το 1993 με την εκπομπή Μετρό, που προβαλλόταν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο Mega Channel παρουσιάζοντας τις εκπομπές Το μήλον της έριδος και Video. Αμέσως μετά εργάστηκε στην κρατική τηλεόραση (ΝΕΤ) και επέστρεψε μερικά χρόνια αργότερα στο Mega με την εκπομπή Έρευνα. Στο παρελθόν συνεργάστηκε με τον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 όπου παρουσίαζε την εκπομπή Ημερολόγιο Σαββάτου.
Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Κατερίνα Πουλοπούλου και έχει δύο κόρες.
Το 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Ο φερετζές και το πηλήκιο" (εκδόσεις Μεταίχμιο) ένα πολιτικό μυθιστόρημα της ελληνικής τηλεόρασης. Ο δημοσιογράφος συγκέντρωσε τεκμηριωμένο υλικό, μέσα από το οποίο καταγράφει την ιστορία και την σχέση της πολιτικής με την τηλεόραση.