Λορέντζος Άρης
Τζάννε Βάνα
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
10/10/2021
Διάρκεια
00:38:07
Εκδήλωση
14o «STATE OF THE ART» Πανελλήνιο Συνέδριο Εφηβικής Υγείας/Ιατρικής
Χώρος
Υβριδική Συμμετοχή/Ξενοδοχείο «Αμαλία», Αθήνα
Διοργάνωση
Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.)
Οργανισμός "Μαζί για την εφηβική υγεία"
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας»
Κατηγορία
Υγεία / Ποιότητα ζωής, Ψυχολογία / Ψυχική Υγεία
Ετικέτες
εφηβική υγεία, εφηβική ιατρική, πανδημία, COVID-19, άγχος
To BLOD δημοσιεύει 4 ομιλίες από το 14ο «STATE OF THE ART» Πανελλήνιο Συνέδριο Εφηβικής Υγείας/Ιατρικής, οι σκοποί και η θεματολογία του οποίου περιγράφονται αμέσως παρακάτω:
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 14ο «STATE OF THE ART» Πανελλήνιο Συνέδριο Εφηβικής Υγείας/Ιατρικής στις 9-10 Οκτωβρίου 2021 με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.), του Επιστημονικού Οργανισμού «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» www.youth-msc.gr στις 9 & 10 Οκτωβρίου 2021.
Τελεί υπό την αιγίδα σημαντικών φορέων (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Π.Ο.Υ., Διεθνής Οργάνωση για την Υγεία των Εφήβων), και συμβάλλει σημαντικά το επιστημονικό δυναμικό της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού».
Συμμετείχαν 1.200 σύνεδροι και παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούν βασικούς πυλώνες της υγείας των νέων στη χώρα μας από έγκριτους ομιλητές της διεθνούς και εθνικής επιστημονικής κοινότητας. Παράλληλα προετοιμάστηκε το έδαφος για την υποδοχή στη χώρα μας του Συνεδρίου της Διεθνούς Οργάνωσης για την υγεία των εφήβων σε ένα χρόνο.
Βασικά θέματα του Συνεδρίου αφορούσαν το αποτύπωμα της πανδημίας στα παιδιά και τους εφήβους, με έμφαση στον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων, καθώς και την ανάδειξη των ευκαιριών που «κρύβουν» οι προκλήσεις. Καλύφθηκαν επίσης θέματα ανάπτυξης, σχολικού περιβάλλοντος και εκπαίδευσης, εμβολιασμών, διατροφής, καθώς και προγράμματα παρέμβασης στην κοινότητα με στόχο την κοινωνική ενδυνάμωση και την ψυχική ανθεκτικότητα παιδιών, εφήβων και των οικογενειών τους.
Παρουσιάστηκαν 45 ενδιαφέρουσες ερευνητικές εργασίες από νέους επιστήμονες από όλη τη χώρα και δόθηκαν 2 επιστημονικά βραβεία, 1 για κοινωφελή δράση και 4 βραβεία σε σχολεία και μεμονωμένες υποβολές στον μαθητικό διαγωνισμό Hackathon SELMA.
Η συμμετοχή οργανώσεων γονέων, προσωπικές μαρτυρίες και η συμμετοχή των ίδιων των εφήβων δίνει μοναδικές ευκαιρίες εμβάθυνσης και διεύρυνσης της επιστημονικής σκέψης.
(Δελτίο Τύπου των διοργανωτών)