Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Το μέλλον της ανάγνωσης στον 21ο αιώνα: Τάσεις και προκλήσεις

Πουρναροπούλου Κατερίνα

12 Μαρτίου 2016

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:09:40 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 1247
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών / Association  Europeènne des Enseignants (Α.Ε.D.E.) ιδρύθηκε το 1956 στις Βρυξέλλες από εκπροσώπους  των Εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων:

Βασικός σκοπός της  ίδρυσής της ήταν ο συντονισμός των εκπαιδευτικών φορέων όλων των βαθμίδων προς ενίσχυση και επίτευξη του οράματος της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.

Το  2016, εξήντα χρόνια μετά, η Ευρωπαϊκή Ένωση αριθμεί 28 κράτη – μέλη  αντιμετωπίζοντας παράλληλα πλήθος απρόσμενων προβλημάτων, που απειλούν την ίδια την ύπαρξή της.

H  A.E.D.E.  όμως ενισχύεται διαρκώς με νέα μέλη από τις νέες χώρες – μέλη της Ε.Ε. και δεν εγκαταλείπει τον σκοπό, για τον οποίο δημιουργήθηκε. Έτσι το Διεθνές της Συμβούλιο έλαβε την ομόφωνη απόφαση, το Επετειακό Συνέδριο να διεξαχθεί στην Αθήνα, στο λίκνο της Φιλοσοφίας, του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας.

Προς τούτο ανέθεσε στην Αντιπρόεδρό του, κα Λήδα Νταβαρίνου, τη διοργάνωση του Επετειακού Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου 2016, με θέμα:

«Η Παιδεία και ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός στον 21ο αιώνα: το Μέλλον της Ευρώπης».

Πουρναροπούλου Κατερίνα Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Marketing, Όμιλος Economia – Εκδόσεις Κέρκυρα

Η Κατερίνα Κ. Πουρναροπούλου είναι πτυχιούχος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πολιτικής Επικοινωνίας του City University και του τμήματος Κοινωνικής Ψυχολογίας του London School of Economics. Τα προηγούμενα έτη είχε διατελέσει υπεύθυνη προώθησης προγραμμάτων υγείας και πρόληψης στον όμιλο διαγνωστικών κέντρων «Ιατρική Διάγνωση», ενώ διετέλεσε επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει βραβευθεί για την προσφορά της και για την οργάνωση εθελοντικών δράσεων με σκοπό την προώθηση υγιεινών συμπεριφορών, ενημέρωση και πρόληψη νοσημάτων όπως ο καρκίνος, και στήριξη ευπαθών ομάδων μέσω ιατρικών αποστολών και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων.  Συγγραφικά έχει συμμετάσχει σε διάφορες μελέτες, έρευνες και οδηγούς όπως «μελέτη του ιατρικού τουρισμού» «ο οδηγός του πολίτη για τα αυτοάνοσα νοσήματα» και «Δημοκρατία, Πολίτες και Πολιτική Υγείας». Επί του παρόντος έχει αναλάβει καθήκοντα επικοινωνίας και marketing στον όμιλο economia (Εκδόσεις Κέρκυρα) και ταυτόχρονα σπουδάζει στο πρόγραμμα Digima (e-digital marketing) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Νικολαΐδης Α., 2015. Outlook: Εκδόσεις βιβλίων, Infobank Hellastat A.E
Mills S, 2014, E-READERS VERSUS PRINTED BOOKS, http://umr.co.nz/updates/e-readers-versus-printed-books
Τεγόπουλος – Φυτράκης  1995, Ελληνικό Λεξικό, Εκδόσεις Αρμονία, Αθήνα
Steven R. Fischer,  2004, A History of Reading, Reaktion Books
Λιδωρίκης Α. 2016, Athens Voice http://m.athensvoice.gr
Rainie L., Zickuhr K., et all, 2012, The rise of e-reading, Pew Research Center’s Internet & 
American Life Project, Washington http://libraries.pewinternet.org
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ. Πρακτ. 
Γαλλία: Το "βιβλιοπωλείο του μέλλοντος", όπου ο πελάτης θα εκτυπώνει το βιβλίο του, ανοίγει τις πύλες του στο Παρίσι 
 

Σχετικές ομιλίες