Δρίβας Γεώργιος
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
08/11/2014
Διάρκεια
13:14
Εκδήλωση
Το μέλλον των γλωσσικών επαγγελμάτων
Χώρος
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Διοργάνωση
Γραφείο Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών – Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών - Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Κατηγορία
Γλωσσολογία / Γλωσσικά Θέματα, Εκπαίδευση
Ετικέτες
ξένες γλώσσες, διδασκαλία ξένων γλωσσών, πλαίσιο αξιολόγησης
Η ομιλία αυτή ανήκει στη θεματική ενότητα «Γλωσσικές δεξιότητες και αγορά εργασίας» του Συνεδρίου «Το μέλλον των γλωσσικών επαγγελμάτων».
Στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Μεταφράζοντας για την Ευρώπη», το Γραφείο Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης και το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά οργάνωσαν στις 8 Νοεμβρίου 2014 ένα συνέδριο για «Το μέλλον των Γλωσσικών Επαγγελμάτων». Το συνέδριο περιελάμβανε πέντε παράλληλες συνεδρίες και δύο στρογγυλές τράπεζες.
Η τέταρτη παράλληλη συνεδρία είχε τίτλο «Γλωσσικές δεξιότητες και αγορά εργασίας» και η θεματολογία κάλυψε τα εξής: Τι γλωσσικές δεξιότητες χρειάζονται οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις για να ανταγωνιστούν με επιτυχία στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά; Τι δεξιότητες χρειάζονται οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα τμήματα ειδήσεων μεγάλων ΜΜΕ; Τι προβλήματα υπάρχουν στον τομέα της εκμάθησης ξένων γλωσσών;
Ο Γιώργος Δρίβας παρουσίασε τις γενικές αρχές του πλαισίου προσόντων και δεξιοτήτων για καθηγητές ξένων γλωσσών που εφαρμόζεται στα Εκπαιδευτήρια Δούκα.
Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας του Γραφείου Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το Συνέδριο βιντεοσκοπήθηκε από τους διοργανωτές. Το Blod ευχαριστεί το Γραφείο Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραχώρηση του οπτικοακουστικού υλικού της εκδήλωσης.
Ο Γιώργος Δρίβας σπούδασε στην Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Reading. Εργάζεται στην ξενόγλωσση εκπαίδευση από το 1981 ως καθηγητής και εκπαιδευτής καθηγητών. Έχει συνεργαστεί με γνωστά ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας, με φορείς κατάρτισης των εκπαιδευτικών και με γνωστούς εκδοτικούς οίκους . Είναι επιθεωρητής για την Ένωση EAQUALS και πιστοποιημένος αξιολογητής EFQM. Τελευταία του εργασία αποτελεί η έκδοση Education, Learning and Training in a Digital Society, Express Publishing, 2011.