Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Tracer Technology for Improved Reservoir Description

Χατζηχρήστος Χρήστος

4 Ιουλίου 2014

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 23:00 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 783
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Χατζηχρήστος Χρήστος

Γλώσσα
Αγγλική

Ημερομηνία
04/07/2014

Διάρκεια
23:00

Εκδήλωση
2nd Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation

Χώρος
ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Διοργάνωση
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος

Κατηγορία
Φυσικές επιστήμες

Ετικέτες
ενέργεια, υδρογονάνθρακες

Την εισήγηση του Δρ. Χρήστου Χατζηχρήστου διαβάζει ο Δρ. Θάνος Στούμπος, Διευθυντής Ερευνών του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών Μελετών του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".

Οι υδρογονανθράκες πρωταγωνίστησαν την τελευταία μέρα του Ελληνικού Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα σχετικά με τις έρευνες εξόρυξης υδρογονανθράκων άνοιξε το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας του 2nd Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Ένα θέμα που τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται και πάλι ψηλά στην επικαιρότητα, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση των 20 θαλασσίων οικοπέδων στο Λιβυκό και Ιόνιο Πέλαγος.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανάδειξη  ευκαιριών για ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που σχετίζονται με τις έρευνες για εξόρυξη και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζονται οι συνεργασίες ερευνητών του «Δημόκριτου» με εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού πάνω σε θέματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επίσης, έχει η παρουσίαση της έρευνας για υδρογονάνθρακες με χρήση ηλεκτρομαγνητικών μεθόδων καθώς και η παρουσίαση του Νορβηγικού μοντέλου εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων από τον Τεχνικό Διευθυντή της Atlantic Petroleum Norge, Αριστοφάνη Στεφάτο.

Χατζηχρήστος Χρήστος Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Ο Χρήστος Χατζηχρήστος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1966. Σπούδασε Μεταλλειολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από το οποίο αποφοίτησε σπούδασε το 1990) και στη συνέχεια απέκτησε τον διδακτορικό του τίτλο, το 1996, από το Petroleum Engineering Department του Heriot Watt University της Μεγάλης Βρετανίας. Το 1997, εργάστηκε ως έκτακτος λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και, το 1998, εντάχθηκε το Ινστιτούτο Ενεργειακής Τεχνολογίας, της Νορβηγίας, αρχικά ως υπότροφος και αργότερα ως Senior Scientist. Από το 2005 είναι μέλος του Ινστιτούτου Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» ως Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης και ανήκει στο μόνιμο επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου από το 2007.

Σχετικές ομιλίες