Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Travelers in the Seven Churches of Asia Minor

Βιγγοπούλου Ιόλη

27 Νοεμβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:22:23 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 1233
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Βιγγοπούλου Ιόλη

Γλώσσα
Αγγλική

Ημερομηνία
27/11/2012

Διάρκεια
00:22:23

Εκδήλωση
Anatolia revisited, 1821-1922. Archaeological explorations & the legacy of Greece

Χώρος
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα

Διοργάνωση
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα

Κατηγορία
Ιστορία

Ετικέτες
Ανατολία, Μικρά Ασία, 7 Εκκλησίες της Αποκάλυψης

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα εκδηλώσεων ιστορικού, αρχαιολογικού και ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος που έχει προγραμματίσει για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη διοργάνωσε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου συνέδριο με το γενικό τίτλο "Anatolia Revisited, 1821-1922. Archaeological Explorations & the Legacy of Greece".

Στο συνέδριο παρουσίασαν επιστημονικές εργασίες οι: Μαρία Γεωργοπούλου (Γεννάδειος Βιβλιοθήκη), Ιόλη Βιγγοπούλου (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), Γιάννης Παπαδόπουλος (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Σταύρος Ανεστίδης (Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών), Άννα Μπαλιάν (Μουσείο Μπενάκη), Ιωάννα Πετροπούλου (Ιστορικός), Jack Davis (Πανεπιστήμιο Cincinnati), Ναταλία Βογκέικωφ-Brogan (Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα) και Robert Ousterhout (Πανεπιστήμιο Pennsylvania). Χαιρετισμό απηύθυνε ο James Wright, διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Βιγγοπούλου Ιόλη Δρ. Ιστορίας - Ερευνήτρια

Η Ιόλη Βιγγοπούλου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών, διπλωματούχος της Σχολής Ξεναγών Αθηνών και της Ecole du Louvre και Διδάκτωρ Ιστορίας από το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, εργάστηκε, σχεδόν τρεις δεκαετίες, ως Ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, με γνωστικό αντικείμενο την ταξιδιωτική γραμματεία και την εικονογράφηση των περιηγητικών έργων.

Oι μελέτες, οι δημοσιεύσεις (περισσότερες από 200) και η συνεργασία της και με άλλους φορείς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Μουσεία, Βιβλιοθήκες, Πανεπιστήμια, Υπουργεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκπαίδευση, Πολιτιστικές Εταιρείες και Ιδρύματα, Οικολογικές Οργανώσεις, EPΑ, UNESCO, κ.α.) αφορούν θέματα νοοτροπιών, τοπικής ιστορίας, ιστορικής και πολιτιστικής γεωγραφίας, κοινωνικής ιστορίας και πολιτισμού του νεότερου ελληνισμού καθώς και διαχρονικά ζητήματα πολιτισμικής ταυτότητας.

Στις δραστηριότητές της επίσης, συγκαταλέγονται διαλέξεις και ξεναγήσεις ιστορικού και αρχαιολογικού περιεχομένου, σε Έλληνες και αλλοδαπούς, μαθητές και ενήλικες, στον ευρύτερο χώρο του ελληνικού πολιτισμού. Ασχολείται με την ταξιδιωτική φωτογραφία με ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές.

Σχετικές ομιλίες