Angell Ian
Σφακιανάκης Εμμανουήλ
Δημητρίου Πάνος
Ξυτάκη Μαρία
Αναγνωστόπουλος Θοδωρής
Γλώσσα
Αγγλική, Ελληνική
Ημερομηνία
26/05/2015
Διάρκεια
67:33
Εκδήλωση
Web Privacy & Data Protection: Ψηφιακές Διαδρομές Υψηλού Ρίσκου (ημερίδα)
Χώρος
Ξενοδοχείο King George
Διοργάνωση
The Hellenic Alumni Association of the London School of Economics and Political Science
Κατηγορία
Πληροφορική, Κοινωνικά θέματα
Ετικέτες
διαδίκτυο, προσωπικά δεδομένα, προστασία δεδομένων, ασφαλής χρήση του διαδικτύου
Ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science (Hellenic Alumni Association of LSE) διοργάνωσε στις 26 Μαΐου, ημερίδα με τίτλο “Web Privacy & Data Protection: Ψηφιακές Διαδρομές Υψηλού Ρίσκου” στο ξενοδοχείο King George στην Πλατεία Συντάγματος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αναγνωρισμένοι επαγγελματίες του χώρου με πολυετή εμπειρία που μίλησαν για την προστασία των δεδομένων, την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, τους κινδύνους που παραμονεύουν στον ψηφιακό κόσμο, καθώς και τις νέες καινοτομίες της τεχνολογίας.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μανώλης Σφακιανάκης, Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας και Επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης και οι: Κώστας Λουκάς, Γενικός Διευθυντής Microsoft Romania, Ian Angell, Ομοτιμος Καθηγητής Information Systems LSE και Πάνος Δημητρίου, Co-founder και Chief Technology Officer της Encode.
Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του LSE Μαρία Ξυτάκη.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Θοδωρής Αναγνωστοπουλος, Science Communicator και επί 4 συνεχείς χρονιές παρουσιαστής του Tedxathens.
Εξ αιτίας σοβαρών τεχνικών προβλημάτων στην ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, η ομιλία του κ. Κώστα Λουκά έγινε χωρίς μικρόφωνο και για το λόγο αυτό ήταν αδύνατον να περιληφθεί στην παρούσα ανάρτηση.
Ο Ian Angell υπήρξε Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων στο London School of Economics από το 1986. Πριν από αυτό ερεύνησε και δίδαξε την επιστήμη των υπολογιστών στο Royal Holloway College και το University College του Λονδίνου. Χαίρει παγκόσμιας φήμης χάρη στην επιθετική πολεμική του ενάντια στην ακατάλληλη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και τη λεγόμενη «διαχείρισης της γνώσης», καθώς και ενάντια στις υπερβολές του ηλεκτρονικού εμπορίου.
Ο Πάνος Δημητρίου είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ENCODE με είκοσι χρόνια εμπειρίας στον τομέα της Ασφάλειας Πληροφοριών. Σήμερα είναι Chief Technology Officer της ENCODE.
Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ασφάλεια Πληροφοριών από το Royal Holloway College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Η Μαρία Ξυτάκη εργάζεται ως Project Leader στο Τμήμα Group Financial Management and Control και συγκεκριμένα στο γραφείο του CFO στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, τον μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο στην Ελλάδα. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στο project management καθώς και στο σχεδιασμό και την υλοποίηση αποτελεσματικών στρατηγικών digital marketing, διαφήμισης, εταιρικής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων. Τα τελευταία 15 χρόνια έχει εργαστεί για την Thomson Reuters, τη Γενική Τράπεζα και για διεθνή fashion brands καθώς και για διαδικτυακές πλατφόρμες παροχής online υπηρεσιών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου MSc in New Media, Information and Society από το London School of Economics and Political Science και πτυχιούχος Ψυχολογίας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Deree College) από το οποίο αποφοίτησε με διάκριση. Είναι αισιόδοξη εκ φύσεως και πιστεύει στη δύναμη του ανθρώπινου μυαλού και τη σκληρή δουλειά. Ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό από το 2010. Διετέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School of Economics.
Ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος είναι Βιολόγος και ασχολείται επαγγελµατικά µε την επικοινωνία της επιστήµης και την κοινωνική επιχειρηµατικότητα. Είναι διδάκτορας Γενετικής από το Πανεπιστήµιο King’s College του Λονδίνου. Εκπόνησε µεταδιδακτορική εργασία στο Ε.Κ.ΕΦ.Ε. “∆ηµόκριτος” στον κληρονοµικό καρκίνο. Είναι υπότροφος του Ωνασείου και Εµπειρικίου Ιδρύµατος.
Είναι Πρόεδρος και Συν-ιδρυτής της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης “SciCo”, η οποία έχει στόχο την εκλαΐκευση της επιστήµης µέσω καινοτόµων τρόπων στο ευρύ κοινό. Ο Θοδωρής συνδιοργανώνει, συγγράφει και συµπαρουσιάζει τις εκπαιδευτικές θεατρικές παραστάσεις “Η Επιστήµη των Χριστουγέννων”, “Η Επιστήµη της Αγάπης”, “Η Επιστήµη της Οικολογίας” και “Η επιστήµη της διατροφής” οι οποίες παίζονται σε σχολεία και ∆ήµους όλης της χώρας. Έχει συν-σχεδιάσει µε το Βρετανικό Συµβούλιο το πρόγραµµα “School-lab” µια διαδικτυακή πλατφόρµα εκµάθησης επικοινωνίας της επιστήµης στα σχολεία.
Πρόσφατα συνδιοργάνωσε τα “Impact Series”, τα πρώτα workshops κοινωνικής επιχειρηματικότητας με θέμα την επιστήμη και την τεχνολογία. Είναι επίσης συνιδρυτής και curator του TEDMED live Athens. Ο Θοδωρής έχει δώσει ομιλίες για την επικοινωνία της επιστήμης στο Ισραήλ, την Ταϊλάνδη, στην Ιαπωνία, στην Κορέα, στην Αυστραλία και στην Ελλάδα. Τον Ιούλιο του 2010 εκπαιδεύτηκε σε θέματα διαδραστικής διδασκαλίας των επιστημών στο Space Camp της NASA στις ΗΠΑ. To 2011 ήταν υποψήφιος από την Ελληνική αντιπροσωπεία της UNESCO για το Kalinga Science Popularizator Prize. Τον Αύγουστο του 2012 εκπαιδεύτηκε από τον τέως Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Al Gore για θέματα κλιματικής αλλαγής και είναι πρεσβευτής του για Climate Reality Project. Το Φθινόπωρο του 2012 παρουσίασε στη Δ.Ε.Θ, στις Βρυξέλλες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Global Entrepreneurship Week τη SciCo ως καλή πρακτική κοινωνικής επιχείρησης στην Ελλάδα.
Από το 2011 είναι ο κεντρικός παρουσιαστής του TEDxAthens, ενώ από τον Οκτώβριο του 2013 είναι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποτρόφων Ωνάση. Είναι επίσης συνιδρυτής του Green Project, ενός Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ο οποίος έχει στόχο να προωθήσει σημεία πράσινου ενδιαφέροντος μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Έχει συμμετάσχει και στα τρία οδοιπορικά της Green Project το Αθήνα Πεκίνο το 2008, το Αθήνα Cape Town το 2010 και το Αθήνα Βόρειο Ακρωτήριο 2012 αυτοκίνητα χαμηλών ρύπων. Έχει ταξιδέψει σε 70 χώρες και στον ελεύθερό του χρόνο συνθέτει μουσική στο πιάνο.