Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Υπογονιμότητα: ο ρόλος του σπέρματος στην αναπαραγωγή

Ευγενή Λίνα

1 Μαΐου 2014

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 33:08 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 1140
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Ευγενή Λίνα

Γλώσσα
Ελληνική

Ημερομηνία
01/05/2014

Διάρκεια
33:08

Εκδήλωση
Athens Science Festival 2014

Χώρος
Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

Διοργάνωση
SciCo
British Council
Σύνδεσμος Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση

Κατηγορία
Βιολογία

Ετικέτες
Athens Science Festival, αναπαραγωγή, υπογονιμότητα

Η επιστήμη στην καθημερινότητά μας στο 1ο Athens Science Festival.

Από τις 30 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε το πρώτο φεστιβάλ επιστήμης στην Αθήνα προσκαλώντας το κοινό να εξερευνήσει τις επιστήμες που το περιβάλλουν.

Το Athens Science Festival διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo” και το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση, με τη συμμετοχή των:

Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση Υπουργείου Παιδείας – Ε.Ι.Ε – ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος – Αστεροσκοπείο Αθηνών – ΕΛΚΕΘΕ – Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά – ΚΑΠΕ – Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (5 Τμήματα) – Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – Πάντειο Πανεπιστήμιο – Ένωση Ελλήνων Χημικών – Ένωση Ελλήνων Φυσικών – ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης – Ελληνική Εταιρία για τις Νευροεπιστήμες – Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – Διερευνητική Μάθηση – Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων – Ελληνική Κρυσταλλογραφική Εταιρία Ινστιτούτου Γνωσιακής Έρευνας και Τεχνολογίας – Ελληνική Αστρονομική Ένωση – EPSON – CAID.

Ακολουθώντας μεγάλα αντίστοιχα διεθνή φεστιβάλ , το 1ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας ενθαρρύνει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους. Μέσα από μια σειρά διαδραστικών εκθεμάτων, ομιλιών, προβολών και βιωματικών εμπειριών, στόχοι του φεστιβάλ είναι:

να  συνδέσει τις επιστήμες με την καθημερινή μας ζωή ή να αναδείξει τον ρόλο της επιστήμης στην καθημερινή μας ζωή

να παρουσιάσει  την εξαιρετική ερευνητική εργασία που πραγματοποιείται και στην Ελλάδα 

να εμπνεύσει και να δημιουργήσει νέα πρότυπα από το χώρο των επιστημών 

να αναδείξει την «ομορφιά» της επιστήμης  και της έρευνας και να ψυχαγωγήσει μέσω αυτών

να δώσει σε απαντήσεις σε πολύπλοκα επιστημονικά θέματα.

Οι ενότητες που καλύπτει το φεστιβάλ περιλαμβάνουν:

Φυσική, Χημεία, Βιοτεχνολογία- Γενετική, Γεωλογία, Μαθηματικά, Περιβάλλον-Βιώσιμη Ανάπτυξη, Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών,  Υγεία, Διατροφή, Αστρονομία, Τεχνολογία, Επιστήμη Υλικών, Ρομποτική, Επιστήμη και Τέχνη.

Ευγενή Λίνα Βιολόγος

Η κα Λίνα Ευγενή είναι Βιολόγος, απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master δι ερεύνης από το Πανεπιστήμιο του Nottingham Αγγλίας (Medical School – Department of Obstetrics and Gynaecology).

Κατά την μεταπτυχιακή της ειδίκευση, εκπαιδεύτηκε εις βάθος στη χρησιμοποίηση των σύγχρονων τεχνικών ανάλυσης του ανθρώπινου σπέρματος (συμβατικών και εξειδικευμένων), με σκοπό την διαγνωστική αξιολόγησή του για την επιλογή κατάλληλης θεραπευτικής μεθόδου. Επίσης, ασχολήθηκε εκτενώς με τις μεθόδους κατάψυξης του ανθρώπινου σπέρματος και την συγκριτική αξιολόγηση της ποιότητάς του πριν και μετά από την διαδικασία.

Από το 1996 εώς σήμερα, αποτελεί ιδρυτικό στέλεχος του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ και κατέχει τη θέση του Εργαστηριακού Προϊσταμένου. Συμμετέχει ανελλιπώς, σε ετήσια βάση, σε εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν τις νεώτερες εξελίξεις στον χώρο της εργαστηριακής διάγνωσης της ανδρικής υπογονιμότητας. Ως υπεύθυνη ποιότητας, αντιπροσωπεύει το Εργαστήριο στα προγράμματα εξωτερικού ποιοτικού ελέγχου και επιβλέπει την σωστή και εύρρυθμη λειτουργία των εργαστηριακών διεργασιών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του συστήματος ποιότητας EN ISO 9001:2008.

Είναι μέλος διεθνών και ελληνικών επιστημονικών εταιρειών (Alpha, Ελληνική Ανδρολογική Εταιρεία, Πανελλήνια Ένωση Κλινικών Εμβρυολόγων) και έχει συμμετάσχει με ομιλίες σε επιστημονικές ημερίδες. Σε συνεργασία με την Ελληνική Ανδρολογική Εταιρεία, έχει επίσης συμμετάσχει ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα που αφορούσαν στην κατάρτιση Ελλήνων και ξένων κλινικών επιστημόνων πάνω στην αξιολόγηση του ανδρικού σπέρματος.

Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και τη συγγραφή του βιβλίου με τίτλο ‘Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ’ εκδ. ΒΗΤΑ medical arts.

Σχετικές ομιλίες