Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Υποτροφίες και Μεταπτυχιακές Σπουδές: Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Καρκαλέτσης Βαγγέλης

14 Ιουλίου 2017

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 14:30 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 432
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Το 52ο Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» ολοκλήρωσε τις εργασίες του με την ημερίδα «Υποτροφίες και Μεταπτυχιακές Σπουδές» που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου, στο Αμφιθέατρο «Θέμις Κανελλόπουλος» του Κέντρου.

Οι φοιτητές του Θερινού Σχολείου  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες που ανοίγονται μετά το Πανεπιστήμιο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Εκπρόσωποι από διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα με έδρα την Ελλάδα έδωσαν σύντομα και περιεκτικά τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι φοιτητές, ώστε να εξασφαλίσουν μία θέση σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα της αρεσκείας τους αλλά και να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην αναζήτηση υποτροφίας.

Επίσης, οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης των πέντε Ινστιτούτων του «Δημόκριτου» εστίασαν με τη σειρά τους σε συγκεκριμένα προγράμματα και δράσεις του Κέντρου.

Καρκαλέτσης Βαγγέλης Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Ο Βαγγέλης Καρκαλέτσης είναι Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Γνώσεων & Λογισμικού, στον Τομέα Πληροφορικής του Ινστιτούτου. Είναι διπλωματούχος του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος MSc από το Queen Mary & Westfield College του University of London, και διδάκτορας του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ερευνητική δραστηριότητά του εντάσσεται στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης και αποσκοπεί στην ανάπτυξη ευφυών και φιλικών συστημάτων πληροφορικής για την αποτελεσματική και με φυσικό τρόπο πρόσβαση στην πληροφορία που παρέχεται είτε μέσω του Διαδικτύου είτε μέσω Ψηφιακών Βιβλιοθηκών. Για το σκοπό αυτό ασχολείται με την έρευνα και ανάπτυξη μεθόδων και τεχνικών στις επιστημονικές περιοχές της επεξεργασίας φυσικής γλώσσας, της εξόρυξης γνώσης από δεδομένα και της αναπαράστασης και διαχείρισης γνώσης. Αποτέλεσμα του ερευνητικού του έργου είναι περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ) για αρκετά χρόνια και αντιπρόεδρος τη διετία 2006-2008. Έχει στο ενεργητικό του τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, όπως το European Conference on Artificial Intelligence (ECAI-08) και το 12th Conference of the European Chapter of the Association for Computational Linguistics (EACL 2009). Το EACL 2009 ήταν το μεγαλύτερο επιστημονικό γεγονός στον Ευρωπαϊκό χώρο σχετικά με τα επιτεύγματα της Υπολογιστικής Γλωσσολογίας και της Γλωσσικής Τεχνολογίας.

Το 2004 ίδρυσε μαζί με 3 άλλους ερευνητές του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» την εταιρεία i-sieve με σκοπό την προσφορά και ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στο τομέα της ευφυούς επεξεργασίας ηλεκτρονικού περιεχομένου.

Ιστότοπος του Βαγγέλη Καρκαλέτση

Σχετικές ομιλίες