Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Αναστασιάδης Πάνος

Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτης - Διευθυντής Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Παναγιώτης Αναστασιάδης, είναι Καθηγητής Δια Βίου και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης με την χρήση των ΤΠΕ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Ιδρυτής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στην Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση [Ε.ΔΙ.Β.ΕΑ].
Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδων: Επιστήμες της Αγωγής - Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με την χρήση των ΤΠΕ (e-Learning)

Ακαδημαική Πορεία
Ο Παναγιώτης Αναστασιάδης έχει διδάξει για τρία χρόνια στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και για δύο ακαδημαϊκά έτη στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Κύπρου .
Από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 είναι Καθηγητής Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Ανοιχτή και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.
​Από το Ακαδημαϊκό Έτος 2004-2005 διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών: "Πληροφορική στην Εκπαίδευση" του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το 2002 είναι μέλος ΔΕΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ερευνητικό Έργο
​Είναι συγγραφέας δέκα συγγραμμάτων σε ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους και περισσότερες από 200 εργασίες του, σχετικά με τις ΤΠΕ την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.
Απο το 2008 εως σήμερα ειναι μέλος του Editorial Advisory Board του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού: Computers and Education, και του International Journal of Mobile and Blended Learning (IJMBL) καθώς και της επιτροπής κρίσης των περιοδικών International Journal on E-Learning (IJEL) & Open Education: The Journal for Open and Distance Education and Educational Technology .
Απο το 2000 έως σημερα εχει διατέλεσει μέλος επιστημονικών επιτροπών/ επιτροπων κρίσης εργασιών σε πάνω απο 100 διεδθνή και Εθνικά Συνέδρια.

Ερευνητικά Πεδία
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται στις περιοχές:
- της δια βίου και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με την χρήση προηγμένων μαθησιακών τεχνολογιών διαδικτύου,
- της παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ και ειδικότερα των κοινωνικών δικτύων, της ψηφιακής αφήγησης και της επαυξημένης πραγματικότητας, για την ενθάρρυνση της δημιουργικότητας μαθητών και εκπαιδευτικών,
- της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σε προηγμμένα περιβάλλοντα μάθησης,
- της ασφαλούς χρήσης και της δημιουργικής αξιοποίησης του διαδικτύου.

ΟΜΙΛΙΕΣ