Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Παπακωνσταντίνου Αιμιλία

Λέκτορας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αιμιλία Παπακωνσταντίνου είναι Λέκτορας Διατροφής και Μεταβολισμού στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Στα 9 χρόνια που παρέμεινε στις ΗΠΑ, και μετά την αποφοίτησή της από το Τμήμα Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου της Γεωργίας στις Η.Π.Α., και κατά τη διάρκεια και μετά από την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών της σπουδών, εργάστηκε ως έμμισθη μεταπτυχιακή βοηθός καθηγητή με καθήκοντα διδασκαλίας και έρευνας μέχρι το 2003 στο ίδιο πανεπιστήμιο.
 
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έγινε κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείο Πανεπιστημίου και εργάστηκε στο Εργαστήριο Διατροφής και Κλινικής Διαιτολογίας ως Επιστημονικός Συνεργάτης μέχρι το 2006. Τα τελευταία 6 χρόνια απέκτησε πολύτιμη κλινική και ερευνητική εμπειρία, εργαζόμενη ως κλινικός διαιτολόγος στη Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μονάδα Έρευνας και Διαβητολογικό Κέντρο, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».
 
Το ερευνητικό της έργο και η κλινική της εμπειρία στη διατροφική πρόληψη και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και του σακχαρώδους διαβήτη την έχουν καθιερώσει ως μία από τις πιο σημαντικές ειδικούς σε αυτό τον τομέα. Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει συμμετέχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε περισσότερα από 50 συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 

ΟΜΙΛΙΕΣ