Ο Ρήγινος Γεώργιος σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, από το Τμήμα Αρχαιολογίας & Ιστορίας της Τέχνης της οποίας αποφοίτησε το 1982, και στο Ινστιτούτο Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου. Από το 1984 μέχρι και σήμερα εργάζεται σε Εφορείες Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού στη ΒΔ Ελλάδα. Από το 2006 έως το 2011 διετέλεσε Προϊστάμενος της νεοσύστατης ΛΓ΄ ΕΠΚΑ Πρέβεζας-Άρτας και από το 2013 έως το 2014 της ΛΒ΄ ΕΠΚΑ Θεσπρωτίας.
Κατά τη διάρκεια της τριαντάχρονης θητείας του έχει διενεργήσει πολλές ερευνητικές και σωστικές ανασκαφές σε Κέρκυρα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα, κάποιων εκ των οποίων τα πορίσματα έχουν ήδη δημοσιευθεί. Κατά την τελευταία δωδεκαετία απασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ανάδειξη-ανάπλαση των αρχαιολογικών χώρων της Ηπείρου, οργανώνοντας και συντονίζοντας επί μακρόν τις εκτελεσθείσες σχετικές εργασίες στους σημαντικότερους αρχαίους οικισμούς της Θεσπρωτίας αλλά και ολοκληρώνοντας, ως υπεύθυνος και συντονιστής των αντίστοιχων ομάδων εργασίας, δέκα μελέτες συνολικής ανάδειξης-ανάπλασης για αρχαίους οικισμούς και μνημεία της Πρέβεζας και της Άρτας, η υλοποίηση των περισσότερων εκ των οποίων ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Παράλληλα είχε την ευθύνη-συντονισμό για την εκπόνηση των μουσειολογικών - μουσειογραφικών μελετών για τα νέα Μουσεία Ηγουμενίτσας, Άρτας και Νικόπολης καθώς και για την έκθεση των αρχαιοτήτων στα δύο τελευταία.
Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις ή έχει παρακολουθήσει πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει δώσει διαλέξεις με θέματα σχετικά με τις αρχαιότητες της βορειοδυτικής Ελλάδας και έχει συγγράψει πλήθος άρθρων αλλά και μονογραφίες σχετικά με την Κέρκυρα και την Ήπειρο των ιστορικών χρόνων καθώς και τους επιστημονικούς οδηγούς των Μουσείων Νικόπολης και Άρτας. Παράλληλα δίδαξε (1995~2006) τα μαθήματα της Κλασικής Αρχαιολογίας & της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας στη Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας, συγγράφοντας τις αντίστοιχες σημειώσεις για τους σπουδαστές της.