ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
O Γεώργιος Σειραγάκης είναι Χημικός με μεταπτυχιακό τίτλο στη Διασφάλιση Ποιότητας και με 30 χρόνια εργαστηριακή και επιστημονική εμπειρία στην ανάλυση τροφίμων. Τα πρώτα είκοσι χρόνια της καριέρας του ήταν Χημικός υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου σε μεγάλη Ελαιουργική Βιομηχανία και τα τελευταία 10 χρόνια διευθύνει τα εργαστήρια Food Allergens Labs (Αθήνα, Λάρνακα, Ρέθυμνο, Βαρσοβία) διαπιστευμένα με ISO17025 για χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις σε νερά και τρόφιμα. Για είκοσι χρόνια διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Βιομηχανίας και της ΣτΑ της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Είναι μέλος της CEN/TC275/WG12 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ανίχνευση αλλεργιογόνων στα τρόφιμα και της TAG3 για ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα με PCR. Είναι πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανελληνίου Συνεδρίου Βιοτεχνολογίας Τροφίμων που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια. Έχει μεγάλη εμπειρία, σε συμμετοχή και σε συντονισμό ερευνητικών προγραμμάτων (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EQUAL, ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ, FICHE, Transition GSL Cyprus, EUREKA Ελλάδα-Ισπανία). Έχει συγγράψει επιστημονικά βιβλία και άρθα σε επιστημονικά περιοδικά πάνω στον έλεγχο και την ασφάλεια των τροφίμων.