ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Μαρία Σκυριανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ικαρία αλλά πλέον κατοικεί στον Πειραιά. Σπούδασε Διατροφή και Διαιτολογία στο τμήμα Διατροφής του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος της Σητείας το 2009. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά. Το 2012 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με κατεύθυνση Διατροφή και Δημόσια Υγεία. Η μεταπτυχιακή της διατριβή με τίτλο Επίδραση βιοδραστικών εκχυλισμάτων κολοκυθόσπορου στα προστατικά καρκινικά κύτταρα PC-3 και Επίδραση βιοδραστικών εκχυλισμάτων λευκού και κόκκινου κρασιού στα προστατικά καρκινικά κύτταρα PC-3 παρουσιάστηκε και αναρτήθηκε στο συνέδριο Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό ηλεκτρονικό περιοδικό diets student e-journal. Το 2013 πιστοποιήθηκε με Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας. Έχει παρακολουθήσει και ολοκληρώσει δυο επιμορφωτικά σεμινάρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που αφορούν τον Σακχαρώδη Διαβήτη και την Εκπαίδευση Παιδιών και Εφήβων. Παρακολουθεί σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν τη διατροφή. Έχει εργαστεί σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών, ως εκπαιδεύτρια σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ και ως ελεύθερη επαγγελματίας.