Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Τσιουρή Βασιλική

Βοηθός ερευνητή, Dpt. of Chemical Engineering & Mary Kay O’ Connor Process Safety Center, Texas A & M University at Qatar

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Δρ. Βασιλική Τσιούρη είναι μεταδιδακτορική επιστημονική συνεργάτις του Dpt. of Chemical Engineering & Mary Kay O’ Connor Process Safety Center, Texas A & M University at Qatar. Έλαβε το διδακτορικό της στην αντίστροφη μοντελοποίηση των εκπομπών επικίνδυνων υλικών από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το 2011. Κατέχει πτυχίο Master στη μολυσμένη γη από το Department of Earth and Environmental Sciences, University of Portsmouth, UK. Εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτις στο Ινστιτούτο Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας του ΕΚΕΦΕ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ", για περισσότερα από 7 χρόνια. Έχει διεξάγει εκτεταμένες μελέτες για την ατμοσφαιρική ρύπανση, τη διασπορά και τη μοντελοποίηση των ραδιενεργών υλικών, καθώς υπήρξε βασική δημιουργός του αλγορίθμου αφομοίωσης δεδομένων ενός από τους κώδικες που ενσωματώθηκαν στο European Real-time On-line DecisiOn Support system “RODOS” για έκτακτες πυρηνικές ανάγκες. Από το 2005 συνέβαλε στην ανάπτυξη των νέων και αποδοτικών αλγορίθμων αφομοίωσης δεδομένων για την εκτίμηση των άγνωστων πηγαίων χαρακτηριστικών σε περίπτωση ακούσιας ή κακόβουλης απελευθέρωσης CBRN και έχει διεξάγει εκτεταμένες μελέτες για την αφομοίωση των δεδομένων και τις μεθοδολογίες εκτίμησης των πηγαίων παραμέτρων.
 
Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης πυρηνικής ανάγκης και είναι επί του παρόντος στην Επιτροπή της ομάδα εργασίας του COST ACTION ES1006 «Evaluation, Improvement and guidance for the use of local-scale emergency prediction and response tools for airborne hazards in built environments». Ένας από τους στόχους της δράσης είναι να παράσχει ειδικά σύνολα δεδομένων για τη συγκριτική αξιολόγηση μοντέλων αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και να παρέχει Κατευθυντήριες Γραμμές Βέλτιστων Πρακτικών σχετικά με το πώς να χρησιμοποιηθούν Μοντέλα Ατμοσφαιρικής Διασποράς κατά την προετοιμασία, την έκτακτη ανάγκη και μετά το ατύχημα, τόσο σε υποθετικές όσο και σε πραγματικές κρίσεις.

ΟΜΙΛΙΕΣ