Οκτ 23, 2017
«Εν μέσω της μενομένης καταιγίδος…». Οι αρχαιότητες της Κρήτης στη δίνη του μεγάλου πολέμου (1941-1944)
Γλώσσα: Ελληνική
Αρχαιολόγος
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γιώργος Τζωράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές και συνεχίζει διδακτορικές σπουδές στην κατεύθυνση της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Εκπονεί διδακτορική διατριβή, με θέμα την ιστορία της Αρχαιολογίας στην Κρήτη την εποχή του Μεσοπολέμου.
Κύριο πεδίο των επιστημονικών του ενδιαφερόντων είναι η ιστορία της Κρητικής Αρχαιολογίας από τα πρώιμα χρόνια του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου (1883) μέχρι και τις καταστροφές των αρχαιοτήτων από τα γερμανοϊταλικά στρατεύματα Κατοχής (1941-1944). Άρθρα του δημοσιεύει σε επιστημονικά περιοδικά και επιστημονικά συνέδρια.
Έχει εργαστεί σε σημαντικές ανασκαφές της Αρχαιολογικής Εταιρείας, στο Ακρωτήρι Θήρας, τις Αρχάνες και τη Ζώμινθο. Εργάστηκε επίσης στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηρακλείου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως αρχαιολόγος στο Δήμο Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, με κύριο έργο τη σωτηρία και ανάδειξη των διαχρονικών μνημείων και αρχείων του τόπου. Έχει συμβάλει στη δημιουργία της Αρχαιολογικής Συλλογής Μαλεβιζίου, η οποία λειτουργεί στο Γάζι απο το 2012 και είναι υπεύθυνος για την ίδρυση και λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου. Είναι ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε για δύο θητείες Πρόεδρος του Παραρτήματος Κρήτης του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων.
Οκτ 23, 2017
Γλώσσα: Ελληνική