Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Ζίγκιρη Ελένη

Φυσικοθεραπεύτρια

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ελένη Ζίγκιρη είναι υποψήφια διδάκτορας, στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής-ΣΕΥ, του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, με ερευνητικό αντικείμενο: «ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΑ - STRESS KAI ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: Μέτρηση- Παρέμβαση- Βιοδείκτες». Οι μεταπτυχιακές της σπουδές ήταν στο ΠΜΣ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με τίτλο «Επιστήμη του Στρες και Προαγωγή της Υγείας».

Από το Τμήμα Φυσιοθεραπείας των ΤΕΙ-Αθήνας αποφοίτησε το 1989 και στη συνέχεια το 1991 με κατατακτήριες εξετάσεις εισήχθη στην Ιατρική Σχολή των Ιωαννίνων.

Τον Ιανουάριο του 2024 πλειοψήφησε για τη θέση της συντονίστριας στο επιστημονικό τμήμα της «Εργασιακής Υγείας και Εργονομίας» του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Έχει προϋπηρεσία 34 ετών ως επαγγελματίας υγείας. Τα τελευταία 22 χρόνια εργαζόταν ως κλινική φυσικο/τρια στο νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ από το 2002 έως 31 Μαρτίου 2024. Πλέον εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας σε κατ’ οίκων θεραπείες και ως εξωτερική συνεργάτης του Κέντρου Γηριατρικής Αξιολόγησης στο νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital center.

Υπήρξε Προϊσταμένη φυσικοθεραπείας, στη Κλινική Αποκατάστασης Λαμίας, με σκοπό την οργάνωση του τμήματος φυσικοθεραπείας, το 2014. Ταυτόχρονα εκείνο το διάστημα συνεπικούρισε στο μάθημα «κλινική φυσικοθεραπεία μυοσκελετικών κακώσεων, του τμήματος φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Εαρινό εξάμηνο σπουδών 2014).

Τα 11 πρώτα χρόνια της επαγγελματικής της πορείας ήταν εργαστηριούχος φυσικοθεραπεύτρια, στις Κυκλάδες-Νάξο (από το 1992 έως 2003). Εκεί αποκόμισε γνώση και πολύτιμη εμπειρία του αντικειμένου καθώς ασχολήθηκε με πάνω από 2900 διαφορετικά περιστατικά ασθενών - περιπτώσεις.

Έχει λάβει πιστοποιήσεις ως εκπαιδεύτρια του προγράμματος πρόληψης πτώσεων Otago, από το ΠΑΔΑ, το 2022 και ως Υπεύθυνου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Data Protection Officer - DPO) -κατόπιν εξετάσεων- από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το 2020.

Το 2009 κατοχύρωσε Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας από τον Ελληνικό Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), για μια ευρεσιτεχνία που αφορούσε σε συσκευή παθητικής κινητοποίησης γόνατος, κατάλληλης για αποκατάσταση εντός κλειστής κινητικής αλυσίδας. Η πατέντα εντάχθηκε και έλαβε έγκριση επιδότησης από το πρόγραμμα Νέας Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας- ΕΣΠΑ, το 2011.

Δημοσιεύσεις μπορείτε να δείτε στα παρακάτω link:

PubMed

Google Scholar

ORCID

ΟΜΙΛΙΕΣ