Ζώτος Βασίλης
Smith Kate
Παπαθανασίου Φώτης
Μαύρος Δημήτρης
Ραουνάς Γιώργος
Αλεξίου Μαρία
Χριστοφιλοπούλου Αναστασία
Χανδακά Σοφία
Τσάπος Θανάσης
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
26/09/2018
Διάρκεια
91:38
Εκδήλωση
Μουσεία και Εθελοντισμός
Χώρος
Ίδρυμα Θεοχαράκη
Διοργάνωση
Σύνδεσμος Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων (British Graduate Society - BGS)
Κατηγορία
Τέχνες / Πολιτισμός
Ετικέτες
Μουσείο, εθελοντισμός, εθελοντής, αρχαιολογία, εταιρική κοινωνική ευθύνη
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2018 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη η εσπερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων (BGS) με θέμα: “Μουσεία & Εθελοντισμός – Γίνε μέρος της κληρονομιάς σου”.
Σε συνέχεια της ιδιαίτερα επιτυχημένης σειράς εκδηλώσεων με θέμα “Εθελοντισμός – Η κρυμμένη δύναμη”, μέλη αυτής της ομάδας επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους στη μελέτη της κατάστασης και της δυναμικής του εθελοντισμού στον πολιτισμό και ιδιαίτερα στα μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, εργαζόμενοι πάντοτε σε εθελοντική βάση.
Έγινε μια σημαντική προσπάθεια κατανόησης της υφιστάμενης κατάστασης σε δημόσια και ιδιωτικά μουσεία της χώρας μας όσον αφορά στην αξιοποίηση των εθελοντών και στη συνέχεια εντοπισμού θεμάτων που μας κρατούν σε σχετικά χαμηλό βαθμό συμμετοχής εθελοντών σε λειτουργίες που αφορούν μουσεία. Επιπρόσθετα, επιχειρώντας την απόκτηση στατιστικών δεδομένων για την πρόθεση των Ελλήνων πολιτών να παράσχουν έργο εθελοντικά, δομήθηκε ένα σχετικό ερωτηματολόγιο το οποίο -με την ευγενική υποστήριξη της MRB Hellas- εντάχθηκε στη συστηματική πανελλαδική έρευνά της «ΤΑΣΕΙΣ» και έδωσε δεδομένα τα οποία έτυχαν επεξεργασίας, καταλήγοντας σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα τόσο σε ποιοτικό όσο και σε ποσοτικό επίπεδο.
Αυτά τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, αφήνοντας χρόνο στους επαγγελματίες και επιστήμονες του χώρου, ώστε να σχολιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνας, να παραθέσουν τις δικές τους απόψεις, ρίχνοντας φως στα ασαφή σημεία και να βοηθήσουν στη διατύπωση προτάσεων που θα επιτρέψουν την πιο οργανωμένη και μαζική συνεισφορά εθελοντών στα μουσεία.
Πρόθεση και ελπίδα των διοργανωτών είναι να δημιουργηθεί η δυναμική ώστε μέσω της εθελοντικής προσφοράς στα μουσεία όλο και περισσότεροι από εμάς γίνουμε μέρος της κληρονομιάς μας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του BGS, Βασίλης Ζώτος, ο οποίος αφού προλόγισε το θέμα της εσπερίδας ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους λοιπούς συντελεστές της εκδήλωσης, έκανε μια σύντομη ανασκόπηση της ιστορίας και του ρόλου του BGS και κάλεσε την αξιότιμη πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου την κυρία Kate Smith να απευθύνει έναν χαιρετισμό στην εκδήλωση.
Στην συνέχεια ακολούθησαν:
• Παρουσίαση της έρευνας από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο τής MRB Hellas, Δημήτρη Μαύρο
• Αποτίμηση του εθελοντισμού στα μουσεία από το μέλος του BGS, Γιώργο Ραουνά.
• Πάνελ με εισηγητές που σχολίασαν τα θέματα της έρευνας και καταθέσαν τις απόψεις τους:
Αναστασία Χριστοφιλοπούλου - Επικεφαλής Αρχαιοτήτων, Fitzwilliam Museum Cambridge
Τίτλος παρουσίασης: Μεγάλα Ευρωπαϊκά Μουσεία, Δημόσια Αρχαιολογία και Εθελοντισμός: μια επισκόπηση δράσεων των τελευταίων 20 χρόνων.
Σοφία Χανδακά - Επιμελήτρια, Τμήμα Πολιτισμών του Κόσμου Μουσείο Μπενάκη
Τίτλος παρουσίασης: Το σώμα των εθελοντών του Μουσείου Μπενάκη, τις υπηρεσίες που προσφέρουν εδώ και δεκαετίες, τις διαδικασίες που τηρούνται και τα σχέδια του Μουσείου για το μέλλον της διαχείρισης των εθελοντών του.
Φώτης Παπαθανασίου – Διευθυντής, Ίδρυμα Θεοχαράκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο των εθελοντών του Ιδρύματος και επίσης συντόνισε τις παρουσιάσεις από τα μέλη του πάνελ, έθεσε ερωτήσεις και έκανε τη σύνοψη των συμπερασμάτων.
Μαρία Αλεξίου – Πρόεδρος, CSR HELLAS
Τίτλος παρουσίασης: Η συνεισφορά των επιχειρήσεων με όλα τα διαθέσιμα μέσα και πόρους στην προαγωγή και διάδοση του πολιτισμού μας και ειδικότερα με τον εθελοντισμό αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του τρόπου με τον όποιο η εταιρική κοινωνική ευθύνη συνδέει το παρόν με το μέλλον των ανθρώπων και των κοινωνιών.
Ακολούθησε κατάθεση απόψεων, υποβολή ερωτήσεων και γόνιμη ανοιχτή συζήτηση με τους ομιλητές, ενώ υπήρξε δέσμευση για συνέχιση αυτής της πρωτοβουλίας, συνεισφέροντας στην ενίσχυση του εθελοντισμού στα μουσεία και στην ανάδειξη των καλών πρακτικών στην Ελλάδα.
Τα βασικά συμπεράσματα επιγραμματικά:
- Τα μουσεία ενσωματώνουν τον πολιτισμό που εθελοντικά μας παρέδωσαν γενναιόδωρα οι προηγούμενες γενιές. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί η σημασία του εθελοντισμού στα μουσεία με δεδομένα και προτάσεις από την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα, καθώς και να προωθηθεί η έννοια του εθελοντισμού ως σημαντικού δομικού στοιχείου πολιτισμού της κοινωνίας.
- Ο εθελοντισμός είναι πολιτισμός – Οι εθελοντές στον πολιτισμό είναι καταλύτες για εμπέδωσή του.
- Οι εθελοντές σε ένα μουσείο έχουν τόση αξία όση αυτό θελήσει να τους δώσει.
- Οι εθελοντές σε ένα μουσείο είναι τόσο σημαντικοί όσο αυτό τους επιτρέψει να είναι.
- Εθελοντισμός στα μουσεία: Όταν το χθες γίνεται αύριο μέσα από το σήμερα.
Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων (BGS) ιδρύθηκε το 1958 και τελεί υπό την αιγίδα του εκάστοτε Βρετανού Πρέσβη. Ο εθελοντισμός είναι μια από τις βασικές αρχές σε όλες τις ομάδες εργασίας που λειτουργούν και παράγουν έργο, από την ίδρυση του BGS.
Μέλη της ομάδας που εργάσθηκαν στα διάφορα στάδια της προεργασίας, οργάνωσης και υλοποίησης της παρούσας έρευνας και της ημερίδας:
Γιώργος Ραουνάς, Γιάννης Ταχματζίδης, John Bennet, Zetta Theodoropoulou-Polychroniadis, Ζωζώ Λιδωρίκη, Νότα Τσίτουρα, Θύρσος Χατζικώστας, Μάρλεν Μούλιου, Νίκος Παπαδημητρίου, Ελένη Διδασκάλου, Κώστας Μαργαρώνης, Τζίνα Καρβουνάκη, Χρήστος Λύτρας, Χριστίνα Κανελλοπούλου,
Πάνος Διάκος, κ.α.
Συντονιστής της ομάδας: Βασίλης Ζώτος, πρόεδρος BGS.
• Σπουδές:
1. Πολυτεχνείο του Λονδίνου (Regent Street Polytechnic) Δίπλωμα Αρχιτεκτονικής με “βράβευση” από το “Royal
Institute of British Architects” 1965.
2. Πολυτεχνείο του Λονδίνου (Regent Street Polytechnic) Μεταπτυχιακή Διατριβή (επίπεδο PhD) με βραβείο του
Βασιλικού Ινστιτούτου Πολεοδομίας Μεγάλης Βρετανίας (Dinstinction by the "Royal Town Planning Institute"),1968
3. Πανεπιστήμιο του Λονδίνου μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στα “σύγχρονα” προβλήματα της αστικής
κυκλοφορίας (Transportation Studies), 1968.
• Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων & Χωροτακτών (ΣΕΠΟΧ).
• Επαγγελματική Δραστηριότητα:
1. Μέλος ειδικής επιτροπής μελέτης αναγκών και προτάσεων για την αξιοποίηση του Ποταμού Τάμεση του
Μείζονος Λονδίνου ("Thames side Environmental Assessment Group").
2. Συντονιστής ειδικής επιτροπής μελέτης και προτάσεων αξιοποιήσεως στις όχθες του ποταμού Τάμεση των
περιοχών Chelsea-Fulham-Hammersmith εντός του Μείζονος Λονδίνου.
3. Ιδρυτής και εταίρος του γραφείου μελετών και συμβούλων "Architects Design and Planning
Unit" (ADPU) με συνεργαζόμενα γραφεία στην Ευρώπη, Ινδία και Μέση Ανατολή.
4. Εταίρος του Βρετανικού γραφείου συμβούλων αρχιτεκτόνων και πολεοδόμων “Owen Luder Partnership”.
5. Ιδρυτής εταίρος και διαχειριστής του μελετητικού γραφείου "Σχεδιασμός - Συστήματα ΕΠΕ”.
• Διακρίσεις – Βραβεία: Πάνω από 50 διακρίσεις και βραβεία σε διεθνείς και Ελληνικούς διαγωνισμούς αρχιτεκτονικής, αστικού σχεδιασμού και αναπλάσεων αστικών περιοχών. Έχει ολοκληρώσει πολλά έργα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Μέση Ανατολή και στην Ελλάδα.
• Ακαδημαϊκή Δραστηριότητα: Δίδαξε και διδάσκει "αστικό σχεδιασμό" και "διαχείριση του περιβάλλοντος" στο Ηνωμένο Βασίλειο.
• Ερευνητική Δραστηριότητα: Τα τελευταία 8 χρόνια συμμετέχει σε διάφορα μελετητικά – ερευνητικά προγράμματα Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• Δημοσιεύσεις: Πάνω από 80 δημοσιεύσεις εργασιών και μελετών στον τύπο και σε Διεθνή, Αγγλικά, αλλά και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.
• Πρόεδρος του “British Graduates Society” Greece –“Σύνδεσμος Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων”.
Από τη δεκαετία του 1960 τον έχουν χαρακτηρίσει ως “πρωτοπόρο στον τομέα του περιβάλλοντος και της αστικής ανάπλασης”, με την συμμετοχή του σε μία σειρά από προτάσεις και σχέδια.
H AE Kέιτ Σμιθ ανέλαβε καθήκοντα Πρέσβεως του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελληνική Δημοκρατία τον Ιανουάριο του 2017.
Ξεκίνησε τη διπλωματική της σταδιοδρομία στο βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών το 1987 και ο πρώτος της διορισμός εκτός ΗΒ ήταν στην Αθήνα το 1991 όπου υπηρέτησε ως Γραμματέας Β για πολιτικές υποθέσεις και Ακόλουθος Τύπου. Επέστρεψε στο Λονδίνο το 1994 στο Τμήμα ελέγχου εξοπλισμών όπου ασχολήθηκε με τον έλεγχο χημικών και βιολογικών όπλων. Αργότερα, υπηρέτησε στη βρετανική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη και το Συμβούλιο Ασφαλείας. Επιστρέφοντας στο Λονδίνο ανέλαβε θέσεις σχετικές με θέματα άμυνας και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της επόμενης μέρας του πολέμου στο Ιράκ το 2013.
Από το 2005 έως το 2007 υπηρέτησε ως Αναπληρώτρια του Πρέσβη στην Τεχεράνη. Το 2008 έλαβε τον τίτλο της Companion of the Order of St Michael and St George (CMG) από την ΑΜ Βασίλισσα Ελισάβετ.
Το 2008 αποσπάστηκε στην εταιρία Royal Dutch Shell ως σύμβουλος διεθνών σχέσεων και από το 2009 ως το 2012 ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος των σχέσεων της εταιρίας με τη βρετανική κυβέρνηση.
Επέστρεψε στο Υπουργείο Εξωτερικών το 2012 και ως το 2016 υπηρέτησε ως Διευθύντρια του Τμήματος Βόρειας & Νότιας Αμερικής.
Η Κέιτ Σμιθ γεννήθηκε στο Croydon, στο νότιο Λονδίνο και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Πολιτικές Επιστήμες, Φιλοσοφία και Οικονομικά, 1986).
Ο Φώτης Παπαθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύθηκε στην Αθλητιατρική στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων. Κατόπιν σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο Παρίσι, όπου έλαβε και το Διδακτορικό του από την Ανωτάτη Σχολή Διεθνών Σπουδών, όπου και δίδαξε Πολιτιστική Διπλωματία και Διπλωματία των Πόλεων ως Επισκέπτης Καθηγητής επί δεκαετία. Υπήρξε Ειδικός Συνεργάτης του πρώην Υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας, Ζακ Λανγκ (1985-1989), Σύμβουλος του ΥΠΕΞ (1991-93), Αντιδήμαρχος Αθηναίων (1995-2002), Γενικός Γραμματέας (1990-1994) και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΣ (2006-2009) και Εκτελεστικός Γραμματέας της Ένωσης των Δημάρχων των Πρωτευουσών της ΝΑ Ευρώπης (1995-2004). Είναι Γενικός Διευθυντής του ελληνικού τμήματος του Κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών των Παρισίων από το 1994. Ίδρυσε την Τεχνόπολη και το Μουσείο Μαρία Κάλλας. Από το 2009 είναι Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Το 2016 εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου των Ιδρυμάτων «ΦΙΛΟΤΗΣ». Έχει τιμηθεί με τα παράσημα της Λεγεώνος της Τιμής και του Ταξιάρχη Γραμμάτων και Τεχνών της Γαλλικής Δημοκρατίας, καθώς και εκείνο των Επιστημών και Τεχνών της Αυστρίας.
Ο Δημήτρης Μαύρος είναι Πρόεδρος του ΣΕΔΕΑ από το 2016, έχοντας διατελέσει Πρόεδρος από το 1997 μέχρι και το 2006, Πρόεδρος Δ.Ε. Τομέα Ηγεσίας Ε.Ε.Δ.Ε. από τον Ιούνιο 2010 μέχρι και τον Ιούνιο 2016 και από τον Ιούνιο 2016 μέχρι και σήμερα Ex Officio μέλος Δ.Σ.
Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (Πτυχίο Φυσικής) και στο Τμήμα Ηλεκτρονικής της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποκτώντας Μεταπτυχιακό τίτλο σε Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου με εξειδίκευση σε θέματα Στατιστικής.
Από το 1986 έως σήμερα εργάζεται στην MRB HELLAS A.E.
Στη διάρκεια της συνεργασίας του με την MRB HELLAS έχει χειριστεί μεγάλους Έλληνες και Πολυεθνικούς πελάτες, Μ.Μ.Ε. και Οργανισμούς του Δημοσίου. Παράλληλα έχει συμμετάσχει ως επίσημος εισηγητής σε συνέδρια του Ε.Ι.Μ., της Ε.Δ.Ε.Ε., της Ε.Ε.Δ.Ε., του ΕΙΕΠ, της Λέσχης Επιχειρηματικότητος του Ινστιτούτου Επικοινωνίας, του ECR και άλλων επίσημων φορέων της χώρας.
Καταξιωμένο στέλεχος στον επαγγελματικό χώρο της έρευνας αγοράς, με συστάσεις όχι μόνο εντός της ελληνικής αγοράς αλλά και σε περιφερειακό και σε διεθνές επίπεδο. Ειδικά όσον αφορά στο τελευταίο, αξίζει να αναφερθεί η τιμητική διάκριση που του έγινε, συμμετέχοντας στην εξαιρετικής σημαντικότητας εξαμελή επιτροπή (Αγγλία 1 εκπρόσωπος, Γαλλία 2, ΗΠΑ 1, Ελλάδα 1, Γερμανία 1) της E.SO.MA.R. (European Society of Market Research) με στόχο την ανανέωση / αναθεώρηση των Διεθνών Κωδίκων Δεοντολογίας στον τομέα των Κοινωνικών και Πολιτικών Ερευνών.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος MSc σε Θεωρητική Φυσική από το Adelphi University της Νέας Υόρκης.
Έχει επιβλέψει την εκτέλεση πληθώρας έργων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, κυρίως στον τραπεζικό και ασφαλιστικό χώρο αλλά και στις τηλεπικοινωνίες, στην υγεία, στην ενέργεια καθώς και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Διατελεί εκκαθαριστής του ασφαλιστικού ομίλου Ασπίς Πρόνοια και επικεφαλής της ομάδας επιτροπείας του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.
Είναι αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ), μέλος του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών, του Ινστιτούτου Οικονομικής Διαχείρισης και του Τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ, της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματιών Διαχείρισης Κινδύνων (GARP), του Συλλόγου Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων (BGS) , κ.α.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
Η Μαρία Αλεξίου είναι Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Ομίλου Εταιριών ΤΙΤΑΝ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ελληνικού Δικτύου για το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ (UN Global Compact) και μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου CSR Europe.
Είναι Απόφοιτος του Νομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Δημόσιο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στον τομέα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Πολιτικές Ελευθερίες» του Πανεπιστημίου του Leicester της Αγγλίας. Έχει διατελέσει Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας στη FANCO A.E. από το 1999 έως το 2002, Διευθύντρια Εκπαίδευσης από το 1998 έως το 1999 και Υπεύθυνη Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην ίδια εταιρία από το 1996 έως το 1998. Έχει επίσης απασχοληθεί ως Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων και Διμερών Συνεργασιών στο ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ από το 1994 έως το 1995 και Υπεύθυνη Καινοτομικών Προγραμμάτων και Διακρατικών Συνεργασιών του ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ από το 1992 έως και το 1993.
Παράλληλα, έχει συνεργασθεί και ως ειδική εμπειρογνώμων για το Υπουργείο Εργασίας, τον Ο.Α.Ε.Δ., τον ΕΟΜΜΕΧ, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, το Διεθνές Γραφείο Εργασίας και άλλους φορείς σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η Σοφία Χανδακά είναι Κοινωνική Ανθρωπολόγος, ειδικευμένη στη μελέτη του υλικού πολιτισμού και των μουσείων, με μεγάλη εμπειρία στην πολιτιστική διαχείριση. Από το 1998 εργάζεται στο Μουσείο Μπενάκη όπου έχει συντονίσει και επιμεληθεί πολλές εκθέσεις και εκδόσεις και έχει συμβάλει στον επιστημονικό διάλογο με αριθμό συγγραμμάτων και ανακοινώσεων. Ως Επιμελήτρια του τμήματος των Πολιτισμών του Κόσμου, η ΣΧ δίνει προτεραιότητα στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα πολιτιστικής διαφορετικότητας και κοινωνικής ενσωμάτωσης. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στη μουσειακή κοινότητα με τη διοργάνωση και τη συμμετοχή σε συνέδρια, σεμινάρια, εργαστήρια, προγράμματα πολιτιστικής ανταλλαγής και συνεργασίες που αφορούν σε σύγχρονες μουσειακές πρακτικές, όπως είναι η ετήσια Ημερίδα για τα Μουσεία, σε συνδιοργάνωση ΜΜ, Πρεσβείας των ΗΠΑ και British Council. Το 2006-2008 δίδασκε στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι συντονίστρια του Δικτύου Επαγγελματιών Μουσείων του British Council και μέλος των διεθνών δικτύων The Robert Bosch Cultural Managers Network, MitOst και Tandem Network. Το 2018-2019, συνεργάστηκε με τον Δήμο Αθηναίων στο έργο ROCK, ως ειδικός σύμβουλος σε ζητήματα πολιτισμικής δημοκρατίας και πρόσβασης στον πολιτισμό. Είναι επίσης εθελόντρια - Αντιπρόεδρος της ΜΚΟ HOPEgenesis και εθελόντρια στην Ομάδα Αιγαίου.