Buckby Tony
Γλώσσα
Αγγλική
Ημερομηνία
02/12/2013
Διάρκεια
09:28
Εκδήλωση
Think Social. Act Business
Χώρος
Ινστιτούτο Θερβάντες
Διοργάνωση
Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα
British Council
Ινστιτούτο Θερβάντες
Goethe-Institut Athen
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
Ίδρυμα Anna Lindh
Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS)
Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα
Κοινωνική Eπιχείρηση 180˚
Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ)
Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση
Κατηγορία
Οικονομία, Κοινωνικά θέματα
Ετικέτες
κοινωνικές επιχειρήσεις, κοινωνική επιχειρηματικότητα, κοινωνικοί επιχειρηματίες, κοινωνική οικονομία
Ως μέρος του προγράμματος του παραρτήματος της EUNIC (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ε.Ε.) στην Ελλάδα, Think Social. Act Business, αρμόδιοι φορείς για την χάραξη πολιτικής, οργανισμοί και κοινωνικοί επιχειρηματίες ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Αθήνα για ένα μονοήμερο συνέδριο, για να μοιραστούν και να μάθουν από τις εμπειρίες τους στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη.
Το συνέδριο έχει ως στόχο να:
- συμβάλλει στο διάλογο μεταξύ των αρμόδιων φορέων χάραξης πολιτικής, των κοινωνικών επιχειρηματιών και του ιδιωτικού τομέα
- διευκολύνει τις ανταλλαγές και τις αναλύσεις των υφιστάμενων βέλτιστων πρακτικών για τις κοινωνικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη.
Οι συζητήσεις βασίζονται στα τρία βασικά θέματα:
Πώς μπορούμε να αναπτύξουμε πολιτικές που επιτρέπουν στην κοινωνική επιχειρηματικότητα να παρέχουν αποτελεσματικές και καινοτόμες δημόσιες υπηρεσίες σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο; Ποια είναι τα χρηματοοικονομικά εργαλεία για την κοινωνική επιχειρηματικότητα; Ποιες είναι οι ευκαιρίες μικρο-χρηματοδότησης; Ποια είναι τα ταμεία κοινωνικών επενδύσεων και διαρθρωτικών ταμείων;
Στην παροχή αποδείξεων των κοινωνικών επιπτώσεων.
Δεδομένου ότι οι κοινωνικοί επιχειρηματίες δεν μετρούν απλώς την επιτυχία από την άποψη των κερδών και ζημιών, οι κοινωνικοί επιχειρηματίες πρέπει να είναι σε θέση να μετρήσουν αποτελεσματικά το κοινωνικό ή το περιβαλλοντικό αντίκτυπο του έργου τους.
Στην κοινωνική έρευνα για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη ικανοτήτων εντός των πανεπιστημίων.
Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο το Πανεπιστήμιο του Nottingham και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Essex.
Δίδαξε αγγλική λογοτεχνία σε πανεπιστημιακό επίπεδο στην Ιταλία και συγκαταλέγεται στους συγγραφείς των υλικών διδασκαλίας γλωσσών που εκδόθηκαν από το Cambridge University Press.
Διετέλεσε Διευθυντής της Σχολής του Βρετανικού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας και στη συνέχεια άρχισε τη συνεργασία του με το British Council στο πλαίσιο της οποίας ανέλαβε μια σειρά από ηγετικούς ρόλους.
Το 1990 διορίστηκε διευθυντής του Βρετανικού Συμβουλίου στην Μπολόνια και, αργότερα ανέλαβε Διευθυντής Υπηρεσιών Γλώσσας και στη συνέχεια αναπληρωτής διευθυντής του Βρετανικού Συμβουλίου Ιταλία (2001-2004).
Αργότερα υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Διευθυντή Αγγλικής Γλώσσας στην έδρα του Βρετανικού Συμβουλίου στο Λονδίνο, όπου ασχολήθηκε με το έργο Οργανισμού στην Ευρώπη, την Ανατολική Ασία και την Κίνα.
Από το 2007-2011 διετέλεσε Διευθυντής του Βρετανικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία και Πολιτιστικός Σύμβουλος της Βρετανικής πρεσβείας στη Σόφια πριν από τη τοποθέτησή του στην σημερινή θέση του στην Ελλάδα.